Varškės apkepas

Šiandien pietums – labai lengvas ir purus varškės apkepas su trintomis braškėmis. Valgyčiau ir valgyčiau 🙂 Galima visus produktus iškart išmaišyti ir kepti, bet tuomet apkepas bus kietesnis, nes tik atskirai išplakti ir vėliausiai įmaišyti baltymai duoda tokią nuostabią konsistenciją.

0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.


226 comments on “Varškės apkepasAdd yours →

  1. Neturiu manų kruopų. Kuo galima pakeisti? Kukurūzų kruopų irgi nevartoju, gal miltai, džiūvėsėliai ar kokios nors kvietinės kruopos tinka???

  2. gaila, kad per velai pamaciau si recepta, nes dabar kepu pagal rasta supermamoj, panasus, bet dar dejau 1š aliejaus, 1š kukuruzu kruopu, druskos ten neraso deti, dar tiesa,ten neparase kad manus reikia brinkinti, tad itariu nesigaus. Jau 30min kepa, bet neiskiles, gal tas aliejus pamaise.

    1. Druska dedamaį saldžius,kad paryškintų skonį. 1 v.š. aliejaus tikrai negalėjo pamaišyti, ar kukurūzų kruopos ar manai, neturi didelio skirtumo, jeigu jos vienodo smulkumo. Nemirkytų nebandžiau dėti, bet jeigu ilgai kepa, tai turėtų jos skystį sugerti ir netraškėt tarp dantų. Purumas priklauso nuo to kaip išsukta varškė su tryniais ir kaip gerai išplakti baltymai

  3. neseniai aptikau si nuostabu puslapiuka – bravo sudarytojams 🙂 issikepem ir mes vakarienei si apkepa, visi lapnojom net ausys linko 😀 kepem ir anksciau varskes apkepus, bet gaudavosi sausoki, o sis toks sultingas, gali pirstus praryt 🙂 ir viskas gaunasi kuo puikiausiai, mano orkaite elektrine, kepiau apie val (dariau dviguba porcija) 180 laipsniu temperaturoje (cia gal kam prireiks) 🙂 ACIU uz klasiska receptuka 😉

  4. vakar kepiau sita apkepeli, nu fantastiskai gavosi, pirma karta gyvenime…bet nesupratau kodel jis subliusko kai isemiau is orakites 🙁 kol kepe orkaites isvis nedarinejau, kad neduok dieve bekepdamas „nesugriutu“, kai isemem irgi viskas gerai buvo, ir pavalgyt spejom, pasidziaugt fantastisku skoniu, bet po 10min pamatem kad subliusko 🙁 sumazejo kokiais 3cm…nesuprantu, ka netaip padariau…

  5. 🙂 che. ieskojau skanaus apkepo internete – tai kokie gal trys receptai is viso. Visos kurybingosios blogu kepejos viena ir ta pati susideje ir kad dekoja, kad dekoja visiems uz pagyrimus 😉 na nepiktai as cia. siaip pastebejimas.

    1. Tai kad čia tradicinis apkepas, mama anksčiau kepdavo jį, aš irgi jį visą laiką kepu ir man rodos, net senesnėse lietuvių receptų knygose jis yra, užtat ir pas kitas jį galima aptikti

  6. Jau ansciau esu bandziusi kepti varskes apkepa, bet niekad nesigaudavo taip kaip tikejausi, o sis gavosi iesiog tobulas 🙂 kita kart kepsim dviguba porcija 😀

  7. NEREALUS 🙂 Toks geras apkepas man dar niekada nebuvo išėjęs. Beje, naudojau liesą varškę – visiškai pakako ir nedidelio riebumo.

  8. Pats pats skaniausias is mano keptu varskes apkepu. Superinis del savo purumo, lengvumo ir dregnumo! tirpstantis burnoj. aciu uz recepta 🙂

  9. Susigundžiau ir aš išbandyti šį receptuką , pirmą kartą kepsiu varškės pyragą, bet manau pagal komentarus tikrai turėtų būti liuksiškas 🙂

  10. sveiki, puikus patiekalas, kepiau 1 val, iskepes nesukrito, be to dar idejau razinu ir vanilinio cukraus ziupsneli, o kadangi neturejau sviesto, tai idejau margarino kepiniams… labai skanu… aciu uz recepta

  11. ar pienas ieina i apkepo sudeti ar tiesiog pamirkius manu kruopas ji nupoilti,nelabai supratau tad palikau piena kaip ingriedienta ir man gavosi per skysta mase…hmm ka dariau ne taip help

    1. Užmerkus manus su pienu, jie išbringsta ir sugeria visą pieną. Jeigu apkepas gavosi skystokas, galbūt varškė kalta. Taip gali įvykti, jeigu varškė buvo iš pakelių, ji visada skystoka. Geriausia rinktis birią, sausesnę varškę

Komentuoti: Gabija Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*