Varškės apkepas

Šiandien pietums – labai lengvas ir purus varškės apkepas su trintomis braškėmis. Valgyčiau ir valgyčiau 🙂 Galima visus produktus iškart išmaišyti ir kepti, bet tuomet apkepas bus kietesnis, nes tik atskirai išplakti ir vėliausiai įmaišyti baltymai duoda tokią nuostabią konsistenciją.

0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.


226 comments on “Varškės apkepasAdd yours →

  1. sveiki, jis tikrai skanus ir nesudetingas, tik as ji siek tiek patobulinau, kad nereiketu zaisti su kiausiniu baltymais. 1kg.varskes, 5kiausiniai, 3saukstai sviesto, 7-10 saukstu cukraus, 8 saukstai manu + 1 stikline pieno (kad manai isbrinktu reikia palikti 30min.), druskos, kepimo milteliu. kepti 180-25-45min.

  2. Apkepas gavosi super, nors is pradziu buvo abejoniu del to, jo skystoka mase gavosi. Labai skanu su grietine ir vysniu uogiene. Aciu uz recepta!

  3. Sveiki,katik idejau apkepa i orkaite atrodo viska dariau pagal aprasyma,paziuresim kaip gausis 🙂
    Tik as bandysiu daryt su silauogiu ir vysniu ogiene,kazin ar skanu bus?kaip manot?
    beto aciu Forrele uz receptuka 🙂

  4. Super apkepas gavosi! Ka tik iskepiau. Ragauju uzsigerdama baltuoju sausu vynu 🙂 Labai aciu uz recepta. Kepiau stikliniame inde. Visus produktus maisiau, kaip recepte nurodyta. Mase gavosi tirsta. O apkepas – purus 🙂 Beje, esu alergiska kvieciams (gliutenui), taigi vietoj manu kruopu dejau ryziu (drauge is norvegijos patare), gavosi labai labai skanu 🙂

  5. Tiesa, kepdama kiek pamazinau cukraus (dejau tris saukstus su kaupu vietoj penkiu-septyniu) ir dar idejau razinu; o virsu pabarsciau cinamonu (man apkepas be razinu ir cinamono – neapkepas :))

  6. Aciu uz recepta. Skanesnio apkepo nesu ragavus. Gavosi beveik lygiai toks pats kaip jusu nuotraukoje, o varskes apkepa pati kepiau pirma karta. Aciu dar karta.

  7. Sviestas šaukštais man visad mistika 🙂 na tirpintas tai viskas aišku 🙂 o kietas? 🙂
    Apkepas labai skanus, kepsiu antrą sykį

  8. Mane irgi labai nervina sviesto pateikimas šaukštas (kituose blogo įrašuose visur pervertus į gramus). Šaukštais matuojama amerikoniškuose receptuose, bet jiems yra lengviau, kad vienas gabalėlis sviesto atitinka 8 šaukštus (iš akies gali ir atgnybti), nors tas gabalėlis 113 gramų. Tik kodėl šiame recepte šaukštais, net neįsivaizduoju, nurašytas iš seno mamos receptų sąsiuvinio

  9. As taip ilgai ieskojau gero varskes apkepo recepto. Vakar kepiau pagal tavo recepta. Ir ka galiu pasakyti, isejo NEREALIAI skanus, purus. Vienas dalykas, gal siek tiek cukraus per daug, kita karta desiu maziau, bet tiems kas megsta labai saldziai, tai pats tas 🙂

  10. Skanumėlis !!!! išbandžiau ir ne vieną kartą 😉 Ačiū už receptuką 😉 Teisa, labai skanu tokį apkepą valgyti jį užpylus naminiu kisieliumi 😉 niam… 🙂

  11. Sveikutės 🙂 aš irgi bandau šį receptuką.Nežinau dėl ko bet mano padaryta masė kažkodėl lb.skysta gavosi:(.Na žiūrėsiu kai iškeps kas gausis.:) šeip atrodo nieko visai kol kepa.

  12. … o man nesigavo, iskilo graziausiai, kepe, kepe, bet kaip neiskepe, taip neiskepe…. bijau, kad amerikoniska varkste tam receptui netinka… reikes sugalvoti, kaip adaptuoti…

  13. labai skanus gavosi, vysras vos iskente kol iskepe, nes visi namai kvepejo. As kartu su cukrumi i trynius idejau ir cinamono, tai ne toks baltas gavos, bet skonis super

  14. as kątik kepiau šį apkepą, deja, vietoje apkepo gavosi varškės košė :(, nesuprantu, ką padariau ne taip, gal tiesiog jis blogai iškepęs buvo, nes specialiai baltymų nuo trynio neatskyriau ir kiaušinių mažiau dėjau, kad kuo kietesnis gautųsi…

  15. Galėjo būt ir neiškepęs, o kad kietsnis gautųsi, kiaušinių kaip tik reikėjo daugiau dėti, gal per mažai buvo ir „nesujungė“ visos masės

  16. ka tik iskepiau si apkepa , vyras sake labai skanus pirma karta kepiau tai puse velnio visai nieko , pasmane ir purus gavosi galvojau kazka ne taip padariua , bet paskaicius komentarus taip ir turejo gautis

  17. Labai skanus, katik iškepė, toks skanus B). Dq uz recepta ;].
    Bet gavosi toks skystas ;DD bet labai skanus ;DDkita karta kazka kita darysim kad taip nenutiktu. Liux ;]]

  18. Dabar atšalo ;DD tai sukietėjo, žodžiu dabar vėl isidejau gabalėli ir vėl valgau ;DDniam niam

  19. As irgi si vakar ji kepiau, dviguba porcija 🙂 svarbiausia kad labai paprastas viens du ir orkaitej o skanus gaunas labai labai 🙂 tik va recepte pritruko laiko kiek kepti ir kokioj temperaturoj..zd dviguba porcija kepiau didelej formoj 40 min. 170 laipsniu.

  20. gavosi labai skanus varskes apkepas tik as dar dejau razinu,kas megsta labai skanu…valgem su grietine nes per saldu su uogiene,na kaip kam kas patinka…aciu uz receptuka :-;apsivalgem su vyru!

  21. man ir subliuksdavo kai kepdavau su varske is parduotuves… bet pradejau kept su varske is turgaus, tikra kaimiska…. nu super…

  22. Na siuo metu si patiekala gaminame is Austrisku produktu, tikiuosi gausis taip pat puikiai kaip aprasyta – bent orkaiteje atrodo dieviskai 🙂

  23. uuuu, kiek komentarų! Bet tai iš tiesų labai vertas dėmesio apkepas. Kepiau per dideliame inde, gavosi nestoras, bet jau purumas ir skanumas neišpasakytas. Kitą kartą norėčiau pabandyti keisti manus kukurūzų miltais ir dėti daugiau priedų (šį kartą gardinau vanilės esencija – super).

  24. Pabandyk pakeist, aš turėjau labai smulkių kukurūzų kruopų, pnašiai kaip manai, tai išbandžiau labai patiko. Ir mes dabar varškę su kombainu išsukam iki vientisos masės, taip dukrytei labiau patinka, nes tirpsta burnoje. Aišku vyras tokiu vaikų maistu nėra sužavėtas 🙂

  25. as jau kuri laika kepu pagal toki receptuka, rasta kitur ir dedu 3 saukstus cukraus. Man ir mano draugui, tai liux. sake, kad skanesnio nevalge. anksciau kepti del per didelio manu kiekio man buvo per kieti. svarbiausia, kad pasildzius islieka minkstas, o neguminis kaip kiti.tiesa, kitai dienai mazai ir lieka ka sildyti :)))) dabar noriu isbandyti apkepa su kefyru.sake irgi skanus.

  26. beje, kaip tik dabar ir kepu, nors jau ir velokai 🙂 as dar dedu vanilinio cukraus arba anr virsaus pabarstaus cinamono.dar i mase dedu, ka turiu, o tai gali buti: razinos, dziovintos slyvos, persikai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*