Saldus moliūgų užtepas

Lengvos karamelės ir stipraus moliūgų skonio užtepas. Tinka tiek ant skrudintos duonos, varškės sūrio užsitepti, tiek blynams pagardinti, desertams gaminti. Dar karštą supilsčius į iškaitintus stiklainius, užtepo turėsite ir žiemai.

Picture 28056

1 puodelis cukraus,

1 ¼ puodelio moliūgų tyrės,

1 v.š. citrinos sulčių.

Picture 28049

Cukrų sumaišykite su 1/3 puodelio vandens. Maišykite, kol cukrus ištirps. Užvirti ant didelės ugnies ir virti apie 7 minutes arba kol cukrus karamelizuosis ir įgaus gintarinį atspalvį. Nukelkite puodą nuo ugnies ir atsargiai įmaišykite moliūgų tyrę, citrinos sultis (stovėkite atokiau, nes gali aptaškyti įkaitusi karamelė). Uždėkite ant sumažintos iki vidutinio kaitrumo ugnies ir vis pamaišant kaitinkite apie 5-7 minutes, kol užtepas sutirštės.

Šaltinis: Vegetarian times, 2012 October

Picture 28063

7 comments on “Saldus moliūgų užtepasAdd yours →

    1. Maniškis valgo viską, kas iš mėsos, o tokių net neragauja. Nors kartais nustebina, paprašęs kokio pyrago 🙂 Bet valgau aš, daug ką ir dukrytė, o ir bendradarbės mėgsta degustuot

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*