Ryžių dribsnių apkepas

Visą laiką ryžių
dribsnius naudojau tik košei išsivirt, kai reikėdavo labai greitų pusryčių,
todėl nusprendžiau pasiieškot receptų ką dar galima iš jų pasigaminti. Vienas
iš patikusių receptų – apkepas. Aš pasirinkau saldųjį variantą su džiovintais
vaisiais.

200 ml ryžių
dribsnių;
1 š. cukraus ar
medaus;
2 kiaušinių
baltymai;
pieno;
džiovintų vaisių,
riešutų.

Ryžių dribsnius
užpilti verdančiu pienu. Kol dribsniai brinksta, susismulkinti vaisius, ištepti
kepimo indą sviestu, išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Į
dribsnius sudėti džiovintus vaisius, cukrų (medų), atsargiai įmaišyti baltymus. Kepti apie 15
min vidutinio karštumo orkaitėje.


15 comments on “Ryžių dribsnių apkepasAdd yours →

  1. Visai nieko receptas, vakar isbandziau jo modifikacija. Vietoje ryziu dribsniu panaudojau avizinius… :).. dar i mase imaisiau tuos du kiausiniu trynius. Ant virsaus ispraudziau kelias braskes. Labai neblogas neriebus uzkandis prie kavos gavosi. Salta irgi skanus.

  2. Gavosi normaliai saldus apkepas. Buvo šiek tiek guminis, bet gal toks ir turi būti, nes cukrų įmaišiau, kai jau masė buvo kepimo inde. Matyt netolygiai pasiskirstė, o papaja sulydė 🙂 Lengvai vakarienei prie arbatėlės kaip tik 🙂

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*