Rikotos ir cukinijų kepsneliai bei Viči koldūnai

Vasarą sirgti yra sunku, bet ką daryti jeigu užpuolė kažkoks piktas virusas nuo kurio ir gerklę skaudėjo, ir temperatura aukšta laikėsi? Gulėjau lovoj visa savaitę, neturėjau jėgų kažką daryti, bet valgyti vistiek norėjosi. Todėl virtuvėje pasirodydavau, bet gaminau greitai paruošiamus ir paprastus patiekalus. Vienas iš tų greitų, skanių ir paprastų patiekalų – cukinijų ir rikotos kepsneliai su saldžiaisiais žirneliais. Minkštučiai, salstelėję, puikiai tinka vakarienei ar pusryčiams.

IMG_0397

250 g rikotos sūrio,

2 nedidelės cukinijos, tarkuotos stambia burokine tarka,

50 g saldžiųjų žirnelių,

75 g miltų,

½ a.š. kepimo miltelių,

1 ½ v.š. smulkintų laiškinių česnakų ar bazilikų,

2 kiaušiniai,

Druskos,

Juodųjų pipirų,

Aliejaus kepimui.

IMG_0410

Tarkuotas cukinijas pabarstykite žiupsneliu druskos ir palikite 10 minučių pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Nusunkite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, rikotos sūrį, supilkite šiek tiek paplaktus kiaušinius, suberkite smulkintus česnakų laiškus ar bazilikus ir viską gerai išmaišykite. Pasūdykite, įberkite pipirų, suberkite žirnelius ir išmaišykite. Kepkite įkaitintame aliejuje.

Šaltinis: BBC Good Food, 2013 April

IMG_0422

Kadangi neseniai Viči koldūnai pasiūlė išbandyti jų naujuosius koldūnus ir aprašyti savo nuomonę, tai jų koldūnai buvo tikras išsigelbėjimas nuo maisto ruošos. Teko paskanauti trijų rūšių koldūnus: tradicinius su kiauliena, koldūnus su vištiena, sūriu ir baravykais bei koldūnus su aštriomis daržovėmis. Teko maloniai nustebti – jie buvo skanūs! Pirmiausia ką padariau prieš gamindama, tai perskaičiau sudėtį. Ji maloniai nustebino, jokių priedų, konservantų, tik natūralūs produktai. O pagaminti jie buvo puikaus, natūralaus skonio, jautei kad valgai tikrą produktą.

Šiuos koldūnus galima virti vandenyje ar garuose, kepti keptuvėje arba virti aliejuje. Tradicinius koldūnus su kiaulienos įdaru išviriau, bet nors įdaras buvo labai skanus, pati tešla nelabai patiko. Bet įtariu, jog dėl to kaltas tapijokos krakmolas, kuris yra šių koldūnų tešloje. Verdant jis sugeria daugiau vandens, todėl tešla pasipučia, bet kepant krakmolas suteikia tešlai traškumo, todėl kepti ar virti koldūnai buvo labai skanūs. Net išrankus ir įtariai į pirktinius pusgaminius žiūrintis vyras, pripažino, jog šie koldūnai, cituoju: „Kažkas tokio nerealaus“.  Mums skaniausi pasirodė su kiaulienos ir vištienos įdarais, daržoviniuose nepatiko parinktas daržovių mišinys.

(pirmoji koldūnų nuotrauka – Indrės)

koldunai

 

4 comments on “Rikotos ir cukinijų kepsneliai bei Viči koldūnaiAdd yours →

    1. Be žirnelių kažko lyg ir trūktų, nes cukinija švelnaus skonio, rikota irgi. Aš įpjaustyčiau džiovintų pomidorų ar dar kokią stipresnio skonio daržovę surasčiau, mėsaėdžiams tai ir koks kumpukas tiktų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*