Vis ieškodama kur sunaudoti daržo derlių, radau šį receptą. Nepraėjus nei valandai, apkepas garavo ant stalo. Labai patiko, o ir universalus, galima dėti bet kokias mėgstamas daržoves (virtos šparaginės pupelės, brokoliai, žirneliai ir pan.). Puikiai tiko ir pietums į darbą.
3 dideli kiaušiniai arba 4 vidutinio dydžio;
½ puodelio rikotos sūrio;
¼ puodelio tarkuoto kietojo sūrio (naudojau “Džiugą”);
½ a.š. druskos;
Truputis aštraus padažo;
2 nedidelės cukinijos;
2 vidutinio dydžio pomidorai;
¼ raudonos paprikos;
2 riekelės kubeliais pjaustytos duonos;
Juodųjų pipirų;
Šviežių petražolių;
Truputis sviesto arba aliejaus kepimo indui patepti.
Pomidorus blanširuoti, nulupti odelę, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Cukinijas taip pat supjaustyti kubeliais.
Kiaušinius išplakti kartu su rikotos sūriu, įmaišyti tarkuotą sūrį, druską, pipirus, aštrųjį padažą. Suberti kubeliais pjaustytus pomidorus, cukinijas, duoną, papriką, smulkintas petražoles. Išmaišyti, supilti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 180 C temperatūros orkaitėje 30 minučių. Prieš pjaustant leisti kelias minute pravėsti.
Šaltinis: adapduota pagal Simply Recipes
Neturėjau rikotos, įdejau lietuviškos mocarelos. Man ji tarpinis variantas tarp rikotos ir normalios mocarelos…kepu. Bus matyt kas gavosi.
Turi pavykti ir su mozarela. Aš kartais ir paprastą fermentinį sutarkuoju, ir kitaip, ir visai skanu
Kepiau – labai skanu. Tik aš kepiau tarpe bemielės tešlos lakštų . Nedėjau padažo ir paprikos, bet įpjausčiau česnako. Patiko ir šaltas . Puiku.
Pas jus ne apkepas, o visas pyragas gavosi 🙂