Makaronai su žalios spalvos daržovių padažu

Kodėl kai tik nori pasigaminti kažką greitai, visada pirma mintis būna: – Makaronai? Belieka tik vis kitokį padažą paruošti ir nepraėjus nė pusvalandžiui galima valgyti. Šįkart makaronai su žalios spalvos daržovėmis grietinėlės padaže. Beje, teigiama, jog žalios spalvos daržovės spartina medžiagų apykaitą.

Picture 27386

200 g makaronų;

1 v.š. alyvuogių aliejaus;

2 v.š. smulkintų šviežių petražolių;

2 v.š. šviežiai tarkuoto kietojo sūrio (pvz., “Džiugo”);

1 nedidelė brokolio galva;

2 cukinijos;

150 g šparaginių žirnių;

150 g žirnelių;

25 g sviesto;

50 ml sultinio;

100 ml grietinėlės;

Druskos, muškato riešuto  ir pipirų pagal skonį.

Picture 27390

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Šparaginius žirnius, griežinėliais pjaustytas cukinijas, žiedynėliais išskirstytus bokolius  išvirti garuose. Žirnelius pora minučių pavirti sūdytame vandenyje.

Įkaitinti aliejų keptuvėje, suberti daržoves, supilti sultinį ir pora minučių pakaitinti. Supilti grietinėlę, leisti padažui užvirti ir nukelti nuo ugnies. Pagardinti juodaisiais pipirais, muškato riešutu bei druska.

Į lėkštes išdėlioti makaronus, pabarstyti petražolėmis, užpilti daržovių padažo, pabarstyti tarkuotu sūriu.

Šaltinis: pagal “Quick&Easy”, 2002

Picture 27410

3 comments on “Makaronai su žalios spalvos daržovių padažuAdd yours →

  1. Šitas receptas nuostabus, o kaip rekomenduoju mestelti kelis ančiuvius ir šiek tiek česnako, jei netrukdys planams ! 😀 mano mėgstamiausia makaronai :))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*