Morkų ir pastarnokų sriuba su imbieru

Šildanti sriuba
šaltai dienai. Naudoti tik šviežią imbierą, jis suteikia sriubai ypatingą skonį
ir šildantį efektą.

1 puodelis
pjaustytų morkų;
1 puodelis
pjaustytų pastarnokų;
4 puodeliai
vištienos ar daržovių sultinio;
Apie 2-2,5 cm
ilgio imbiero gabaliukas;
2 š. citrinos
sulčių;
maltų juodųjų
pipirų;
druskos.

Morkas,
pastarnokus ir smulkintą imbierą užpilti sultiniu ir virti kol suminkštės. Masę
sutrinti ir paskaninti pipirais, druska, citrinos sultimis. Patiekti su
grietine ar natūraliu jogurtu.


10 comments on “Morkų ir pastarnokų sriuba su imbieruAdd yours →

  1. O pastarnoku buna lietuvos supermarketuose? Galvoju saviskius palepinti kaledu atostogu proga, nes zinau keleta labai skaniu patiekalu su jais.

  2. Tikrai skani daržovė. O kadangi ne vilnietė, tai net nepasakysiu ar tame turguje būna. Kaune tai ekologiškų daržovių skyriuje būna, vienas ūkininkas nuo Raseinių atveža

  3. Pastarnokas yra primiršta daržovė.
    Iš jos galima daug skanių valgių priruošti.Prekybos centruose neesu mačiusi,bet turguje ne kartą esu pirkusi.O,galėtų jų būti ir prekybos centruose.Aš,manau ne vienas iš mūsų nusipirktų.

  4. Netiketai uztikau Rimi pirkti pastarnoku. Nelabai zinodama, ka su ta darzove veikti, panarsiau internete receptu. Aptikau si. Pabandziau. Tiksliai ingredientu kiekio nesilaikiau, bet vistiek gavosi labai skanu. Salsva, astru…Mmmm, isties, puiki sriuba saltam ziemos vakarui.

  5. Jau buvau šią sriubą ir pamiršus 🙂 Džiaugiuosi, kad patiko, o pastarnokus galima ir kepti su medumi ar klevų sirupu kaip garnyrą, dėti įvairius troškinius, sriubas.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*