Kiaulienos ryšulėliai su grybų ir svogūnų įdaru

Jeigu dar nesugalvojote ką ruošti pietums – receptas kaip tik jums.

IMG_0586

Kiaulienai:

2 v.š. miltų,

4 po 100 g kiaulienos mentės ar nugarinės gabalėliai kepimui,

aliejaus kepimui,

gabalėlis sviesto,

1 smulkiai supjaustytas svogūnas,

120-150 g plonai supjaustytų pievagrybių,

6 v.š. grietinėlės,

1 a.š. Dižono garstyčių,

druskos ir juodų pipirų pagal skonį.

 

Šparaginėms pupelėms:

400-500 g šparaginių pupelių,

3-4 v.š. alyvuogių aliejaus,

1 smulkiai supjaustytas svogūnas,

1 smulkinta česnako skiltelė,

Druskos ir pipirų pagal skonį.

IMG_0592

Kiaulienos gabalėlius apvolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Dėti po du ar po vieną į dvigubai sulenktą didelį folijos lakštą.

Ištirpinti sviestą, sudėti supjaustytus grybus, smulkintus svogūnus, pabarstyti druska, pipirais ir kelias minutes apkepti, kol suminkštės. Išskirstyti ant mėsos gabalėlių. Išmaišyti garstyčias su grietinėle ir užpilkite po 3-4 a.š. ant paruoštų kepimui gabalėlių.

Mėsą suvynioti į foliją, kad neliktų jokio tarpelio ir kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Patiekti su bulvių koše ir šparaginėmis pupelėmis.

Šparagines pupeles sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, užvirus pavirti 2-3 minutes, kol pradės minkštėti. Nupilti vandenį ir pakišti po šaltu vandeniu, nusausinti.

Įkaitintame aliejuje apkepti svogūną ir česnaką, kol pradės minkštėti. Sudėti pupeles ir dar minutę ar dvi maišant pakepti, kol jos sušils. Pabarstyti druska ir pipirais.

Šaltinis: pagal “Ainsley’s friends & family cookbook”, 2005

IMG_0606

10 comments on “Kiaulienos ryšulėliai su grybų ir svogūnų įdaruAdd yours →

  1. Atrodo puikiai. Ar yra koks esminis skonio skirtumas, negu tiesiog apkepus kiaulieną keptuvėje ir patiekus irgi tik keptuvėje ruoštu padažu?

    1. Kepant ryšulėlyje, mėsa persigeria išsiskyruių nuo padažo sulčių, pasitroškina juose, todėl būna aromatingesnė, minkštesnė. Aišku, nieko blogo neatsitiks, jeigu ir atskirai viską paruošite.

  2. Gi parduotuvėse auga viskas ir visais metų laikais. O pupeles kiek esu bandžiusi šaldyti, vis kažkokios netokios, šykščios, neskanios, negražios.
    Taviškės jau net nuotraukoje matosi, kad labai teisingos. Ar šaldai žalias, ar kiek apvirtas?

    1. Šaldžiau šviežias, ką tik nuskintas. Neapviriau, seniau vis blanširuodavau, bet skonis būdavo nekoks, net neprimindavo to tikrojo, net kvapas kažkoks keistas būdavo. O dabar jas ne dėjau tiesiai į verdantį vandenį, o trumpai atitirpinau ir tik tada viriau. Skonis tikrai priminė lyg būtų šviežios.
      Parduotuvinių niekad šviežių neperku. Neskanios jos, turbūt kažkuo apdorotos būna

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*