Įdarytos triušio šlaunelės

Savaitgalį dažnai pasilepinam ir pasigaminam kažką nekasdieniško, galbūt ir ilgiau užtrunkančio. Šįkart turėjo būti graikiškas patiekalas su rozmarinais, kaparėliais ir daug česnako iš „Vefa‚Äòs kitchen“, bet pasitaikė labai neskanūs kaparėliai ir teko improvizuoti. Pavyko, gal net skaniau, nei kad būtų buvę pagal originalų receptą. Rozmarino ir česnakų aromatų prisigėrusi trušiena itin derėjo su saldoku apelsininiu padažu, o pati mėsa buvo minkštutėlė.

4 triušio šlaunelės;

¾ raudonos paprikos;

¾ geltonos paprikos;

2 v.š. smulkiai supjaustytų šviežių rozmarinų, čiobrelių ar mairūnų;

2 česnako skiltelės;

4 v.š. aliejaus;

2-3 vidutinio dydžio morkos;

½ puodelio sauso balto vyno;

1 puodelis šviežiai spaustų apelsino sulčių;

1 puodelio vandens;

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Paprikos smulkiai supjaustomos kubeliais, česnakas susmulkinamas ir viskas su maišoma kartu su žolelėmis, druska bei juodaisiais pipirais.

Šlaunelės gražiai prapjaunamos ir pašalinamas kaulas, paliekant kauliuką kulšelėje. Mėsą gražiai praskleidžiama ir uždėjus plėvelę lengvai pamušama mėsos plaktuku. Dedama įdaro, gražiai užlankstoma ir surišama siūlu ar sutvirtinama mediniais smeigtukais. Šlaunelės apkepamos iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, kol pradės ruduoti. Supilamas vynas ir kaitinama apie 5 minutes, kol alkoholis nugaruos. Pabarstoma druska, pipirais, sudedama griežinėliais pjaustytos morkos, užpilama apelsinų sultimis bei vandeniu. Užvirus, ugnis sumažinama, puodas uždengiamas ir kaitinama apie 1 valandą, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės. Iš šlaunelių pašalinti smeigtukus ar siūlus, sudėti į indą, supjaustyti griežinėliais, užpilti apelsininiu padažu ir patiekti su kartu troškintomis morkomis.

Šaltinis: idėja iš „Vefa‚Äòs kitchen“

9 comments on “Įdarytos triušio šlaunelėsAdd yours →

  1. atrodo fantastiskai! kaip ir daugelis autores receptu.. kaip tik mama siule triusi(mat augina). zinau, kad mesa skani, sveika, liesa, bet man taip gaila.. as negaliu valgyt triusio..:(

  2. Rita, ačiū. Aš jau į tą valgymą žiūriu truputį kitaip, aišku, geriau, kai pats neaugini ir neprisiši, tada mėsa lieka mėsa ir tiek.

  3. man kazkaip negaila pauksciu, kiauliu, karviu(atsiprasau siu gyvunu:)), bet triusiai, versiukai, stirnos – kazkaip man kasnis burnoj stringa. bet tikiu, kad lb skanu 🙂
    sakiau triusio reiks kada paragaut 🙂

Komentuoti: Rita Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*