Grikių miltų blynai su mėlynėmis

Kokius blynus kepsite rytoj? Jeigu dar nesuplanavot, galiu pasiūlyt grikių miltų blynus ( jeigu šie netinka, paspaudę čia, tikrai rasit iš ko pasirinkt). Sako, kad geriausi grikiniai blynai, kai būna 1 dalis kvietinių miltų ir 2 dalys grikinių, bet man tokie nepatiko, nes jie buvo per daug sunkūs, o norėjosi lengvų ir purių, taip vis keičiant proporcijas, skysčių kiekį, pagaliau iškepiau tokius blynus, kokie patiko visai šeimynai.

grikiublynai1

½ puodelio grikių miltų;

½ puodelio kvietinių miltų;

½ a.š. sodos;

½ a.š. kepimo miltelių;

¾ puodelio pasukų;

1 puodelis pieno;

1 kiaušinis;

2 v.š. medaus ar cukraus;

žiupsnelis druskos;

2 v.š. aliejaus ar tirpinto sviesto;

1 puodelis mėlynių.

Viename inde sumaišome abiejus miltus, sodą, druską. Kitame inde išplakame kiaušinį su pasukomisbei medumi. Supilame miltų mišinį, maišome ir po truputį pilame pieną, kol gausime grietinės tirštumo tešlą. Jeigu tešla labai tiršta, galima dar įpilti pieno. Įmaišome aliejų arba tirpintą sviestą bei mėlynes (jeigu mėlynės šaldytos, geriausia jas ne įmaišyti į tešlą, o įpylus tešlos gražiai ant jos išdėliot, kad tešla nenusidažytų). Dedame tešlą šaukštu į gerai įkaitintą ir aliejumi papurkštą ar pateptą keptuvę. Kepame kol kraštai pradęs ruduoti, o viduryje pamatysime atsirandančius burbuliukus, tada atsargiai apverčiame ir mentele prispaudžiame. Dar minutę pakepame.

Labai skanu su klevų sirupu.

grikiublynai2

12 comments on “Grikių miltų blynai su mėlynėmisAdd yours →

  1. super. dėl dviejų dalykų: pirma, įsijungusi GReaderį radau veikiantį tavo RSS ir nudžiugau iš netikėtumo (ačiū!!!). antra. už grikinius blynus: esu mėginusi kartą, panašiomis proporcijomis, kaip įžangoje parašei – ir man jie taip pat per sunkūs ir.. per „intensyvūs“ buvo. išmėginsiu ir šitus 🙂 mėlynes naudojai šaldytas?

  2. Pirma foto tai kaip iš bbcgoodfood :)))) Labai gražiai atrodo 🙂 būtinai pabandysim pusryčiams grikių blynus, nors dabar mėgstamiausi iš manų :))

  3. Jule, džiaugiuosi, kad dabar veikia ir gausi įrašus. Kas liečia blynų skonį, tai man jų intensyvumas nekliudo, bet va struktūra, tai buvo per sunki, norėjosi kažko lengvesnio. Mėlynės šaldytos, atšildytos ir „suštampuotos“ į blynus keptuvėje, nes kai įmaišiau jas, tai tešla gavosi nelabai apetitą keliančios spalvos.

    Živile, ačiū 🙂 Pasisekė netyčia, vistiek laiko skyriau tiek kiek ir visada – pora minučių. O blynus išmėgink, kai praeis maninių manija. O juos iš manų košės kepat ar ne?

  4. As niekaip nesuprantu kam soda ir kepimo milteliai naudojami kartu? 🙂 Cia kazkoks fintas? 🙂
    As ryt kepsiu blynus ir skrudintu mieziu miltu. Itariu bus skanu 🙂

  5. Soda ir kepimo milteliai naudojami, kad blynai geriau iškiltų, taptų purūs. Galima naudoti tik kepimo miltelius, bet tokiu atveju jų reikės daugiau, jeigu dėsim tik daugiau sodos, nepakaks rūgšties jos nugesinimui ir jausime jos skonį. Todėl taip daug kur ir rašo, kad reikia ir kepimo miltelių, ir sodos.
    Turiu ir aš skrudintų miežių miltų, bet dar niekur ir nenaudojau. Turėtų būt skanūs jūsų blyneliai. Aš ryt be šitų, dar kepsiu su kukurūzų miltais

  6. Šaunūs ;] kai prireikia susirasti kokį blynų receptą, tai dažniausiai užsuku čia 🙂 tiesa, užgavėnėms iškepti nespėjau, bet pusryčiams ryt išbandysiu 🙂

  7. Forelle, jau nebenumeruoju… 😀 Beprotiškai daug tų receptų: favorituose, worduose, knygose, ant popieriaus skiautelių ir visur kur.. Ir pas mane taip būna, kad eilė ateina tik po metų, o kartais ir tą pačią savaitę pagaminu 🙂 Šiaip ar taip, išsisaugotų receptų dar kokiam dešimtmečiui tikriausiai užtektų, net jei nepapildyčiau, ką darau kasdien beveik 😀

  8. Atrodo situacija tokia pat kaip ir pas mane 🙂 juokauju, kad tik išėjus į pensiją gal spėsiu viską išbandyti. Net internete rastų receptų nereikia, šitokia kulinarinė biblioteka pas mane

Komentuoti: Di Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*