Salstelėjusi nuo svogūnų purutė, minkštutė duonelė, labai tinkanti sumuštiniams.
1 puodelis šilto vandens;
1 ½ v.š. alyvuogių aliejaus;
1/3 puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų;
1 ½ v.š. cukraus;
¾ a.š. druskos;
3 puodelių duonos miltų (pirmos rūšies);
1 ½ a.š. sausų mielių.
Sudedam produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepimo programa „Pagrindinė“ (Basic; Normal).
Šaltinis: D.R.German „Entrees from Your bread machine“
Ech, pažiūriu aš į tokias duoneles, pasigrožiu, paaikčioju ar pasvajoju.. norėčiau duonkepės 🙂 Atrodo puikiai! 🙂
Kma ta duonkepė, galima juk ir taip išsikept.
Minkštimas atrodo nuostabiai! Net dantys niežti žiūrint. 😀
Pabandyk išsikept, atrodo čia mūsų skaniausia nesaldi duona. Patiko, kad minkštutė ir purutė, plutelė irgi labai minkšta buvo.
Neseniai išbandėm ir česnakinę, tai man per intensyvaus skonio buvo, o šita tobula
Tikrai pabandysiu. O svogūnai labai jaučiasi? Aš prieš juos nieko neturiu, bet maniškis piestu stojasi. 🙂
Aš labai labai smulkiai supjausčiau, taip kad gabaliukų duonoj neaptikom, bet jautėsi svogūnų saldumas, aromatas. Labai smulkiai supjausčius reikia pirmas minutes pažiūrėt ar miltų šaukšto kito nereikia įbert, nes daugiau sulčių išsiskiria iš svogūnų
Supratau. Ačiū!
Čia, manau galima ir be duonkelės pačiai užmaišyt?
Žinoma, visas duonas galiam pačiai užmaišyti
O jei miltai auksciausios rusies?
Tiks ir tokie
kokie yra tie duonos miltai? ia anksto dekoju uz atsakyma
Pirmos rūšies kvietiniai miltai 812C
tiks tiesiai is maluno miltai ane?
Tiks
Miela Forelle,
gal gali man padet? gavau dovanu duonkepe, padeveta, be jokiu instrukciju. Internete susiradau daug duonos receptu. Viskas matuojama puodeliais. Gal galetum pasakyti, kiek gramu yra 1 puodelis? Nes internete radau daug daug skirtingu atsakymu.. Aciu Tau labai:)
Labas, puodelis yra arba 237 ml arba 250 ml. Paprastai jis būna prie duonkepės pridėtas, tai sukt galvos nereikia, manasis 237 ml, aš jį visada ir naudoju, nes nesigilindama kokį puodelį turi omeny ir viskas visada pavyksta. Nebent į receptūrą neažai kiaušinių įeina, tada galima pažiūrėti ar tešla reikiamo tirštumo. Sėkmės kepant duonelę
aciu Tau uz pagalba:0 Butinai isbandysiu Tavo duonos receptukus:0 ir dar klausimelis: kokio svorio kepaliukus duonkepeje kepi? Nes nei vienam Tavo pateiktam duonos, keptos duonkepeje receptuke, nera pateikta, kokio svorio kepaliukas gausius.. Aciu Tau labai uz atsakyma:)
Beveik visi receptai skirti 0,75-1 kg kepaliukams