Cukinijų ir pomidorų sriuba

Kai iš sodo atsivežiau galybę cukinijų, ši savaitė buvo paskelbta cukinijų savaite. Kepiau blynelius iš cukinijos ir raudonėlio, nepamiršau ir graikiško  sotaus varianto su sūriu, keptas cukinijas dėjau į salotas, viriau sriubą ir netgi kepiau traškučius. Šiandien dalinuosi labai skanios pomidorų ir cukinijų sriubos receptu.

400 g smulkintų konservuotų pomidorų;

2 nedidelės cukinijos, supjaustytos plonais griežinėliais ar smulkiau;

½ raudonos paprikos, supjaustytos nedideliais kubeliais;

1,5 l sultinio (daržovių, vištienos);

1 smulkinto svogūno;

2 susmulkintų skiltelių česnako;

2 nedidelių morkų, supjaustytų griežinėliais;

2 v.š. alyvuogių aliejaus;

Rudojo cukraus;

Druskos;

Juodųjų pipirų;

Čiobrelio šakelių.

Įkaitintame aliejuje pakepti svogūnus, kai pradės minkštėti suberti česnakus, morkas, paprikas ir dar minutę, kitą maišant pakepti. Supilti sultinį, smulkintus pomidorus ir pavirti apie 10-15 minučių, kai morkos taps minkštos. Suberti cukinijas, čiobrelių lapelius ir kelias minutes dar pavirti. Sriubą pagal skonį pagardinti pipirais, ruduoju cukrumi bei druska.

Šaltinis: adaptuota pagal „Vegetariški patiekalai“, 2010

0 comments on “Cukinijų ir pomidorų sriubaAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*