Citrininė lašiša su brokoliais

Paprastai iškepta lašiša man neskani, visada norisi kažko akcento. Vienas iš mėgstamiausių receptų – lašiša kepta orkaitėje su hoisin padažu (kažkada bus ir jos receptas). O šiandien – saldžiarūgščiu citrininiu padažu glazūruotų didkepsnių receptas.

citrinine lasisa (1)
  2 porcijoms

Lašišai:

1 nedidelė citrina,

½ v.š. cukraus,

1 v.š. sviesto,

2 lašišos didkepsniai,

Druskos, maltų juodųjų pipirų.

Brokoliams:

~300-400 g brokolių,

2 česnako skiltelės,

1 v.š. alyvuogių aliejaus,

Druskos, juodųjų pipirų.

Atpjaukite 4-5 plonus griežinėlius citrinos, iš likusios dalies išspauskite sultis. Į sultis įpilkite tokį patį kiekį vandens, suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps.

Sviestą ištirpinkite nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies, nugraibykite susidariusias putas ir dėkite druska bei pipirais pabarstytus lašišos didkepsnius. Po 2-3 minučių apverskite ir dar 2-3 minutes pakepkite. Supilkite sulčių mišinį, sudėkite šalia citrinos griežinėlius ir sumažinę ugnį pakaitinkite, kol sultys sutirštės.

Brokolius išskirstykite nedideliais žiedinėliais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite plonais griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, brokolių žiedinėlius ir patroškinkite, kol brokoliais suminkštės (galima dėti jau apvirtus brokolius). Pagardinkite druska bei pipirais.

Patiekite lašišą, uždėję karamelizuotus citrinos griežinėlius, su virtais ryžiais/kuskusu ir brokoliais.

Šaltinis: pagal Popsugar

citrinine lasisa (3)

0 comments on “Citrininė lašiša su brokoliaisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*