Brokolių ir sūrio sriuba

Pati skaniausia brokolių sriuba. Tiršta, soti ir su daug sūrio.

1 kg brokolių;

50 g sviesto;

1 svogūnas, smulkintas;

2 bulvės, supjaustytos kubeliais;

1 ½ l daržovių arba vištienos sultinio;

½ puodelio grietinėlės;

1 v.š. citrinos sulčių;

1 a.š. Vorčesterio padažo;

keli lašai Tabasco padažo;

125 g tarkuoto čederio sūrio;

druskos ir juodųjų pipirų.

Brokolius nuplauti, mažus žiedinėlius nupjauti, kotelius susmulkinti. Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti svogūnus bei brokolių kotelius ir ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepti kartkartėmis pamaišant. Sudėti likusius brokolių žiedinėlius, bulvę, užpilti sultiniu ir¬† užvirti. Virti pusiau atidengtame puode 5 minutes, išgriebti kelis žiedinėlius papuošimui, o į likusią sriubą įberti druskos ir pipirų pagal skonį ir toliau virti ant vidutinės ugnies 20 minučių arba kol daržovės suminkštės.

Naudojant smulkintuvą ar kombainą, sriubą sutrinti, supilti citrinos sultis, grietinėlę, Tabasco bei Vorčesterio padažus ir sriubą kaitinti 3-5 minutes, bet neleisti užvirt, nes gali sutraukti. Prieš pat tiekiant įmaišyti sūrį, pasiliekant truputį papuošimui. Papuošti brokolio žiedinėliu bei tarkuotu sūriu.

Šaltinis: „How to cook“, 2007

11 comments on “Brokolių ir sūrio sriubaAdd yours →

    1. Laukiu atsiliepimų. Šiemet jau ne kartą viriau, nes mėgstu tiek brokolius, tiek sūrį, o dabar kai viskas šviežia, tai išverda pati skaniausia sriuba. Žiemą su šaldytais brokoliais, taip skanu tikrai nebuvo

  1. skanu tikrai. labai rekomenduoju brokolių gerbėjams.
    bet kol ją pagaliau pagaminau, tai kaip koks užkeiktas labirintas. tai to trūksta, tai ano. galutiniam variante dar bulvių ėjau pirkt 😀

Komentuoti: Gintare Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*