Bananinis grikių pyragas

Skaniai kvepiantis bananais, ne itin saldus, todėl jeigu mėgstate saldžiai, galite užpilti šokolado ar kepant įdėti jo gabaliukų, nes grikiai su šokoladu puikiai draugauja,  trapus pyragas. Man net skanesnis už grikių keksą.

IMG_1548

120 g sviesto,

3 labai sunokę bananai,

1 ½ puodelio grikių miltų,

2 a.š. kepimo miltelių,

1/3 puodelio šviesaus rudojo cukraus,

1 kiaušinis,

1 a.š. cinamono (nebūtinai),

Žiupsnelis druskos.

Sviestą ištirpinkite ir padėkite, kad pravėstų. Bananus sutrinkite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir gerai masę išplakite. Supilkite sviestą ir vėl viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimui paruoštą skardą ir kepkite 180 °C temperatūroje 30 minučių.

Šaltinis: thetomatoknife.com

IMG_1578

 

30 comments on “Bananinis grikių pyragasAdd yours →

  1. Tiek dėjau vilčių į šį pyragą (skambėjo labai skaniai, o nuotraukoj irgi atrodė super), bet mums su mama nieko nesigavo – pašovėm į orkaitę, bet nieks neiškilo ir normaliai neiškepė, nes masė gavos labai sausa – kaip sukrėtėm į skardą, tokia ir liko, nors aš dar galvojau, kad prie karščio pradės lydytis kas nors :))
    Gaila, kad rašote produktus ne gramais, o puodeliais.. Gal tas mūsų puodelis didesnis buvo, tai miltų perdaug…
    O gal kiaušinis per mažas. Kitą kartą žinosiu, kad miltų matyt ten ir 1 puodelio per akis būtų..

    1. Lydytis jau niekas negalėjo, nes sviestą skystą sulypylėte. Puodelis 240 ml, tikiuosi puslitrinio nenaudojote. Aš įtariu, jog didžiausia bėda ne puodelio dydis, o bananai. Aš naudojau tris didelius, jau gerokai pernokusius bananus ir mano masė buvo skysta, vos laikiausi, dar nepridėjus miltų. Nes trys bananai išsukti su cukrui išskirs savo sultis, jau gausite skystą tyrelę, dar įmušus kiaušinį, supylus pusę puodelio tirpinto sviesto (jį gausite ištirpinę 120 g sviesto) gausite nemažą kiekį skysčių, mažiau nei miltų.

      1. Man mama irgi sakė, kad matyt bananai buvo per maži… O gal ir dar labiau sunokę galėjo būti :)) Na dabar žinodama, kad masė turi gautis skysta, bandysiu dar kartą, nes net nesigavusį ir sausą gabalą buvo kas suvalgė 😀
        Dėkui už patarimus 😉

  2. Neskaitau šio tinklaraščio dėl pasikėlusios ir arogantiškos jo rašytojos, kuri niekuomet negali suprasti, kaip jos publikuoti receptai gali nepavykti, nes dėl to visuomet kalti skaitytojai. Tačiau pati autorė dažniausiai nesivargina rašyti gramų arba bent naudojamo puodelio tūrio, čia tik pavyzdys, tinkantis šiuo atveju.
    Nors forelles blogas buvo vienas iš pirmųjų, kurį atradau, pradėjus domėtis maisto gaminimu, tačiau vėliau sistemingai jo vengiau, nes kaip minėjau, erzina autorės pozicija ir patiekalai labai dažnai neišeina. Šiandien įvedusi į google grikių miltai, man pateikė šį receptą ir surizikavau. Begaminant pyragą kilo neaiškumai dėl tešlos, kokia ji turėjo būti (skysta, grietinės tirštumo ar tiršta), nes autorė to kaip žinia net nebuvo paminėjusi, todėl vadovavausi receptu ir pyliau 1 1/2 puodelio miltų (235 ml), rezultatas – sausas ir sprangus pyragas.
    Nežinia, dėl ko autorė rašo šį blogą – dėl savo ego ar ir dėl kitų skaitytojų, kurie eikvoja savo laiką ir produktus, gamindami jos publikuojamus receptus.

    1. Ačiū ir už tokią nuomonę. Taip, kartais gal atsakau per daug šaltai, bet visada stengiuosi išsiaiškinti dėl ko galėjo nepavykti receptas, tikrinu ar gerai viską surašiau, kartais net pergaminu ir patikrinu. Pasitaisysiu ir rašysiu apie tešlos tirštumą, niekada net į galvą nešovė, nes kulinarinėse knygose, žurnaluose niekada taip būna nurodyta. O receptai dažniausiai nepavyksta, kai būna tokie produktai kaip kiaušiniai, bananai, obuoliai ir pan., kurių nenurodytas svoris. Bet jeigu rašyčiau kiaušinius gramais, tai vėl kiltų nepasitenkinimo banga. Grikių, kukurūzų, avižų ir panašūs rečiau naudojami miltai skirtingų gamintojų skiriasi tiek savo malimo rupumu, tiek kokybe, pati bandžius ne vienos firmos, kas su vienos firmos pavyksta, su kitos, ne, galiu nurodyti ir gamintoją, jeigu tai aktualu. Kepinius kepant yra daug niuansų, stengsiuosi atsižvelgti į Jūsų komentarą ir juos rašyti detaliau.

  3. O man patiekalai pagal Forelles receptus visada pavyksta! Iš tiesų, tokie dalykai kaip skirtingų gamintojų miltai gali turėti įtakos. Pernokęs bananas ir normaliai prinokęs bananas duotų labai skirtingus rezultatus. Taip kartais būna – nepasiseka virtuvėje – ne tragedija 🙂

  4. Komentatorė, net nesugebėjusi pasirašyti savo vardo turbūt iš mėnulio iškritusi. Čia jums ne vaistų receptūros, kur viskas labai tiksliai matuojama. Gaminant maistą vadovaujantis kokia nors receptūra visada reikia mąstyti ir pačiai, nes pas mus visas skiriasi puodelių, šaukštų, produktų dydžiai ir kokybė, orkaičių galimybės. Savo tinklalapyje prie receptūrų kartais iš viso nerašau nei gramų, nei puodelių, tik produktus, kurie įeina į sudėtį, nes jis skirtas ne pradedantiesiems gaminti. O jei pati tokia esate, patariu pirmiau pasiskaityti kulinarinės ar konditerinės literatūros prieš vadinant tinklaraščio autorę pasikėlusia ir arogantiška.

    1. Iš dalies komentatorę suprantu, turiu kelias kulinarines knygas, iš kurių gaminant pasirinktus patiekalus, man nepavyko. Vietoj to, jog kaltinčiau save, kad nepasiklioviau savo nuojauta, aš kaltinu tų knygų vertėjus, kad galbūt kažką blogai išvertė ir tų knygų daugiau net į rankas neimu. Nors iš kitos pusės, netgi gaminant pagal tą patį receptą, gaunami skirtingi rezultatai, jau tuo įsitikinau ne kartą su Indre gamindamos pagal tą patį receptą, bet gaudamos skirtingus pyragus.

  5. Tai koks gi čia tas Jūsų puodelis? 🙂 Kiek ml?
    P.S. Aš Jumis tikiu, nes nieko blogo, o tik labai gero visiems linkite rašydama savo blog’ą. O jei kas kam neaišku, tai visada galima komentaruose paklausti, nes kaip pastebėjau, gan operatyviai yra atsakoma.

    1. Aš naudoju 237 ml puodelį.
      Ačiū už pasitikėjimą. Tikiuosi, Jums šis pyragas pavyks. P.S. Miltus naudojau Fasmos, gal su Ustukių nepavyksta, jie berods rupiau sumalti

      1. Sakau, kad super operatyvumas 🙂
        Tikrai bandysiu, tik reikia sulaukti, kol bananai sunoks, tai kol laukiu, va ir neduodu ramybės, klausinėju 🙂 Ačiū.

  6. Geras, man patiko, toks įdomus. Tešla tikrai tiršta gavos, kaip duonos, bet normaliai, dar su šaukštu pakabinti buvo galima, bet jau nuo šaukšto niekas nedribo. Dabar galvoju, ar čia jis grikiškai bananinis ar bananiškai grikinis 🙂 Turbūt pastarasis labiau variantas. Rekomenduoju, kam nusibodo eiliniai pyragai. O ir labai greit pasidaro ir iškepa.

        1. Tokiu atveju kalti bananai ir/arba kiaušiniai. Jeigu buvo per maži, neužteko drėgmės. Su Fasmos man išeina viskas, net gaminanant pagal užsienietiškus receptus, o Ustukių malūno miltai pasirodė per stambūs, daug geriantys skysčių ir jų visada reikia dėti daug mažiau

  7. Pyragas puikiai gavosi, kas valgė gyrė, kam neliko prašo kad iškepčiau nes labai nori irgi paragaut. Pirmą kartą kepant irgi labai sausa gavosi masė tai šiek tiek pieno įpyliau, papildomai dar vieną bananą įmaišiau, nes nebuvo dideli ir viskas gerai buvo 😉

  8. Labai gardus, visiems patiko! Dėjau 4 mažesnius bananus, 1 puodelį (250ml) grikių miltų, tamsaus šokolado ant viršaus ir patiekiau su braškėmis. Gavosi tikrai skanus ir minkštas, net močiutė lengvai sulapnojo 🙂

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*