Cukinijos ir rūkytos lašišos blyneliai

Šio mėnesį Languota prijuostę ryši Kiaunė ir ji klausia: – Ar dažnai valgote žuvį? Atsakymas trumpas: -Retai. Nors žuvį mėgstu, ypač šviežią, bet bijau ją pirkti. Prieš kelis metus, kai netoli namų atsidarė naujas turgus, žuvų skyriuje dirbo vyras, pas kurį drąsiai buvo galima nusipirkti šviežios, ką tik atvežtos nuo pajūrio žuvies. Jis visada patardavo, pasiūlydavo, tuomet ir žuvies suvalgydavome gana daug, bet kadangi kainos pas jį buvo didesnės, po gero pusmečio žuvies skyrius sumažėjo ir nebeliko nei pardavėjo, nei šviežios žuvies. Labai mėgstu šviežią menkę, bet po kelių nesėkmingų bandymų ją nusipirkti, daugiau nebandau. Tuo pačiu, nepasitikiu ir pardavėjomis moterimis, nes jos tik bando prakišti prekę, pas jas visada „šviežia, skanu ir t.t.“, o ta šviežia, ką tik pagauta menkė, pasirodo sugenda nespėjus grįžti namo. Dabar retkarčiais nusiperkam šaldytos lydekos, bet dažniau gaminam ir valgom patiekalus iš rūkytos ar sūdytos lašišos ar taip pamėgto tuno, kuris tinka beveik visur.

Šiandien siūlau paragauti paprastų ir skanių blynelių su cukinija bei rūkyta lašiša. Greitai paruošiama, skanu, tiks tiek sotiems pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei.

IMG_1530

2 porcijoms reikės:

1 kiaušinis,

¼ puodelio pieno,

¾ puodelio miltų,

½ a.š. kepimo miltelių,

50 g rūkytos lašišos,

1 stambiai sutarkuota cukinija,

Žiupsnelis druskos.

Cukinijas pabarstykite trupučiu druskos ir palikite kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys. Kiaušinį išplakite su pienu, sudėkite nusunktas cukinijas, nedideliais gabalėliais supjaustytas lašišas ir išmaišykite, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir maišykite, kol neliks sausų miltų ir viskas tolygiai pasiskirstys. Kepkite įkaitintame aliejuje.

Šaltinis: taste.com.au

IMG_1529

4 comments on “Cukinijos ir rūkytos lašišos blyneliaiAdd yours →

    1. Laura, manieji su tunu truputį kitaip gaminasi – vietoj miltų dedami džiūvesėliai, kepimo miltelių nereikia. Bet gal pagal šį receptą bus skanu ir su tunu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*