Saldūs sezaminiai sausainiai

Šie sausainiai sudomino savo gamybos metodu – miltų ir riebalų mišinys užplikomas karštu vandeniu. Dėl to sausainiai tvirtos struktūros (kandant atrodo kietoki, nors viduje trapu), viduje matosi nedideli išsisluoksniavimai. Bet jeigu tokie nepatinka, galima daryti įprastu būdu – pilti ledinį vandenį (atšaldyti kartu su cukrumi), paruoštą tešlą prieš formuojant sausainius – pašaldykite. Tokiu atveju, turėsi labai trapius sausainiukus.  Vietoj aliejaus, galite naudoti sviestą, jeigu mėgstate sviestinius sausainiukus. Anyžiaus sėklos ir kardamonas turi specifinį skonį, todėl jeigu nemėgstate, galite ir nedėti.

IMG_1620

330 g miltų (galima pusę jų pakeisti rupiais kvietiniais),

½ puodelio (120 ml) kepintų sezamo sėklų + pabarstymui,

1/3 puodelio (80 ml) alyvuogių aliejaus,

½ a.š. trintų anyžiaus sėklų,

¾ a.š. malto kardamono,

1/3 puodelio (80 ml) karšto vandens,

1/3 puodelio (80 ml) cukraus,

1 a.š. vanilinio cukraus,

Žiupsnis druskos.

IMG_1621

Sumaišykite miltus, druską, anyžių, kardamoną ir sezamus. Supilkite aliejų ir pirštais miltus švelniai trinkite, kol jie taps drėgni.  Cukrų su vaniliniu cukrumi užpilkite karštu vandeniu ir maišykite kol ištirps. Viską supilkite ant miltų mišinio ir minkykite, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Suskirstykite tešlą į 15 gabaliukų, padarykite juos apvalius ir uždengus rankšluosčiu, palikite 10-15 minučių pailsėti.

Paberkite truputį sezamo sėklų ant stalo paviršiaus, dėkite tešlos rutuliuką ir gražiai iškočiokite į apvalų, apie 0,5 cm storio blynelį. Apverskite (prilipusios sėklos turi būti viršuje) ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tą patį atlikite ir su likusiais rutuliukais.

Kepkite 200 °C įkaitintoje temperatūroje, kol sausainių krašteliai pradės ruduoti (apie 15-20 minučių).

Šaltinis: čia

IMG_1611

0 comments on “Saldūs sezaminiai sausainiaiAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*