Vištienos kukuliai garstyčių padaže

Vienas receptas su daug variantų. Galima ruošti sveikai, t.y. kukulius ne kepti aliejuje, bet virti garų puode ar kepti orkaitėje, patiekti ne grietinėlės, o pavyzdžiui, pomidorų padaže iš šviežių ar konservuotų pomidorų, baziliko, česnako. Bet šis variantas irgi labai skanus ir maniškio mėgstamiausias, tik reikia nepamiršt, kad kaitinant garstyčių kartumas mažėja, todėl ir padažas švelnėja.

500 g maltos kalakutienos arba vištienos;
1 a.š. pjaustytų šviežių čiobrelių;
60 g tarkuoto parmezano sūrio (tarkuoto bulvine tarka)
60 g šviežios baltos duonos trupinių;
1 kiaušinis;
druskos;
pipirų;
aliejaus kepimui.

Padažui:
200 ml grietinėlės;
2 š. sviesto ar aliejaus;
½ -1 š. Dižono garstyčių (pagal skonį);
1 didelis svogūnas;
1 š. miltų
pipirų, druskos.

Kukuliams skirtus produktus gerai išmaišyti, formuoti graikinio riešuto dydžio kukuliukus ir apkepti aliejuje. Išgriebus sudėti ant vienkartinių rankšluosčių.

Svogūną smulkiai supjaustyti, apkepti svieste, kai suminkštėja, pabarstyti miltais, pamaišyti kelias sekundes, sudėti garstyčias ir maišant po truputį pilti grietinėlę. Įberti pipirų, druskos, sudėti kukulius. Užvirus pavirti 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.

17 comments on “Vištienos kukuliai garstyčių padažeAdd yours →

  1. vakar susigundziau ir isbandziau recepta..ir tikrai skanu buvo:)) tik gal truputeli padazas per tirstas gavosi..:/

  2. Jegele! tik miltu i padaza nedejau 🙂 ir kita karta bandysiu su liesesne grietinele, pvz 12 % kavai.

    Aciu uz recepta.

  3. Gaminau siuos kukulaicius sveikuoju budu: vietoj vistienos dejau kalakutienos farsa, o vietoj grietineles – liesa naturalu jogurta.
    Be galo skanu 🙂

  4. O kiek daug išbandžiusių 🙂
    Bluzz, miltų dedama nubrauktas šaukštas, gal truputį daugiau įdėjai, kad tirštas gavosi. Kitą kartą jau mažiau įdėsi arba grietinėlės daugiau įpilsi.
    Rkepuraite, tinka ir liesesnė grietinėlė, ne kartą naudojau ir ją. O mitlų visada dedu, vyras mėgsta tirštai 🙂
    ziMZum, mes irgi beveik visada su kalakutiena ruošiam, tik šįkart kaimiškos vištos krūtinėlę turėjau, tai sunaudojau taip. Su jogurtu nebandžiau, mano sveikesnis variantas būna pomidorų padažas (geriausia iš pačių augintų), bet vyras nepripažįsta pomidorų, tenka dažniau su grietinėle gaminti

  5. Aš irgi vakar išbandžiau, ir gavosi tiesiog super. Tiesa, aš turbūt miltų irgi pridėjau perdaug, nes padažas gavosi tirštas, bet paskui dapyliau pieno ir viskas buvo liux!
    Ačiū už receptą!

  6. Čia dar ne naujas dizainas, senajį perkraustydami panaikino, o dabar yra tik šis, nėra laiko kažką keisti, nors net tekstas išdarkytas 🙁

  7. Kaip tik dabar rašau apsivalgius šių kukulių 😀 padažas labai skanus, tik per mažai šįkart padariau jo. Aš kai tokia „gamintoja“ ypač iš maltos mėsos..maniau jau, kad nelabai pavyks..bet gavosi viskas labai puikiai:)

  8. Smagu girdėti, kad viskas pavyko. Tik dabar atkreipiau dėmesį jog padažo kiekiai tikrai maži :S reikia dvigubai daugiau imti, nes gaminau vienam kartui ir dėjau tik pusę kukulių, kitus pusę jau dariau su pomidorais. Galva visai nedirba, matyt pavasaris kaltas 🙂

  9. Labai skaniai skamba. Tik pamaciau komentare, kad padazui visko reikia dvigubai. Ar dabar receptukas parasytas su reikiamais kiekiais ar vis dar reikia padauginti?
    Ir dar vienas klausimas – ar kukulius galima tiesiog pakepti keptuveje ar butina nardinti i alieju? ACIU 🙂 Nekantrauju pabandyt 😉

  10. Padažui viską dauginkit iš 1,5 ar 2. Šiaip ir tokiam kukulių kiekiui užteks padažo, bet jeigu mėgstat skendinčius padaže, tada tikrai reikia daugiau.
    Kukulių į aliejų nebūtina nardinti, aš dažnai pati tik apkepu nedideliame kiekyje aliejaus. Galima ir orkaitėje iškept

    1. 🙂 beje, šis padažas labai universalus, juo galima užpilti įdarytus mėsa caneloni makaronus, tik dar truputį tada reiktų praskiesti vandeniu, kad apsemtų makaronus ir kad nespėtų sutirštėt, dar neiškepus

  11. Gaminau be čiobrelių, vištienos farša pati iš filė susimaliau,na ir padažui visko x2 dėjau. Nuostabus receptas! Labai skaniai pavalgėm. Vyras visos vakarienės metu kartojo „kaip skanu!mmm nu va čia tai super! “ 😀 Ačiū už receptą!

  12. Nors padauginau druskos ir čiobrelių, vistiek buvo laaabai skanu 🙂 Ačiū už receptuką. Kartosiu dar ne kartą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*