Vištienos kepsnys su abrikosais ir mangais

Kai nori valgyt, bet tingisi gaminti, išgelbsti maltos mėsos kepsniai, juk užtenka visus ingredientus sumaišyti ir gali kepti. Tik kelių minučių darbas ir po valandos jau pietūs paruošti. Čia vienas iš egzotiškesnių vištienos kepsnių variantų, bet labai skanus.

700 g maltos vištienos;

60 g džiūvėsėlių arba greito paruošimo avižinių dribsnių;

3 v.š. smulkiai supjaustytų petražolių;

1 saujelė smulkintų džiovintų abrikosų (man patinka kai abrikosų yra daug, todėl dedu saujelę, bet galima tik kelis abrikosus įdėti);

2 v.š. mangų čatnio;

1 kiaušinis;

1 a.š. druskos;

¼ a.š. juodųjų pipirų.

Visus ingredientus sudėti į dubenį ir gerai pora minučių išmaišyti, kad ingredientai tolygiai išsimaišytų. Palikti nors valandai pasimarinuoti (galima šį etapą ir praleisti). Masę sukrėsti į riebalais išteptą pailgą kepimo formą ir dėti į įkaitintą iki 180 0C orkaitę. Kepti 50-55 minutes, išėmus palikti 10 pravėsti ir tik tuomet supjaustyti.

Šaltinis: adaptuota pagal „Chicken perfection“, 2004

12 comments on “Vištienos kepsnys su abrikosais ir mangaisAdd yours →

  1. Ne visai 1-2 centimetrų, bet irgi labai mažytės morkytės būna ir Rimi, aš jas perku, maži maišiukai daržovių skyriuje, čia taip pat puikiai tiktų, manau 🙂

  2. Pataisymas – nemėgst ugatavai sumaltos mėsos, kur sumalta nežinia kas (draugės vyras dirba mėsinėje. Jau antri metai vegetaras nuo parduotuvinių gaminių. Jo pasakojimai įkvepia nepirkti…). Naminę maltą valgau 😉 net pažadėjau saviškiui, kad paragausiu jo tėčio gamintų koldūnų 🙂

    1. Tokios aš irgi nemėgstu ir neperku, viską malu pati. Jau vieną kartą nusipirkau maltos ekologiškos jautienos ir … atidaviau auginantiems šunis.

  3. Labai geras receptas, ypac kai reikia pamaitinti minia vaiku:) Tik as dar idejau tarkuota morka ir saldytu zirneliu.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*