Vištienos ir ryžių makaronų kepsnys

Gal dėl niūraus oro ir tamsos, visiškai aptingau, bet valgyt vis tiek norisi, tai tenka sugalvot kažką paprasto, skanaus, greitai pagaminamo ir tinkamo vaikui. Šis kepsnys atitinka visus reikalavimus: vakare viską sumaišau, pamarinuoju per naktį, kitą dieną telieka apvirti makaronus, įmaišyti ir kepti. Nereikia virti nei bulvių, nei makaronų ar ryžių, tik paruošti salotas.

500 g maltos vištienos (naudoju krūtinėlę);

40-50 g ryžių makaronų;

½ puodelio avižinių dribsnių;

1 kiaušinis;

1 morka, sutarkuota;

1 svogūnas, susmulkintas;

¼ puodelio pomidorų pastos;

1 česnako skiltelė, susmulkinta;

1 v.š. medaus ar rudojo cukraus;

1 a.š. džiovintos paprikos;

1 a.š. džiovintų prieskoninių žalumynų mišinio (gelsvės, petražolės ir pan., galima naudoti ir savo mėgstamus prieskonius, mėgstantys aštriai – čili pipiriukų);

¼ a.š. džiovintų čiobrelių;

Juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.

Ryžių makaronus trumpai apvirti, visus likusius ingredientus gerai sumaišyti, vėliausiai sudėti makaronus. Masę sukrėsti į aliejumi į aliejumi pateptą formą, uždengti folija ir kepti 180 0C temperatūroje 60 minučių, tada foliją nuimti ir kepti dar 15 minučių.

Šaltinis: adaptuota pagal Healthful pursuit

6 comments on “Vištienos ir ryžių makaronų kepsnysAdd yours →

    1. Avižinius dribsnius ar batoną deda purumui suteikti, kad sugertų skysčius, aišku ir švelnesnis skonis būna. Aš dažnai juo dedu į maltinukus, todėl ir čia bėriau

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*