Vištiena raudoname padaže

4 vištienos gabalėliai;
120 g svogūnų;
300 ml balto
sauso vyno;
300 ml vištienos
sultinio;
1 a.š. rozmarino;
1 a.š. čiobrelių;
½ a.š. juodųjų
pipirų;
1 skiltelė trinto
česnako;
1 a.š. druskos;
1 š. pomidorų
pastos;
1 a.š. rudojo cukraus;
100-150 g
pievagrybių;
4-5 š. aliejaus.

Svogūnus
susmulkinti ir apkepti aliejuje su česnakais, kol suminkštės. Vištienos gabalėlius apkepti,
kol apskrus. Svogūnus, ir vištieną sudėti į kepimo indą. Vyną, sultinį,
prieskonius, pomidorų pastą ir cukrų gerai išmaišyti ir užpilti ant vištienos.
Sudėti pievagrybius. Indą uždengti ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
apie 1 val. Kepimo pabaigoje galima įmaišyti kukurūzų krakmolo, padažui
sutirštinti.


3 comments on “Vištiena raudoname padažeAdd yours →

  1. Demesio vertas receptas. Siandien ji pasigaminau, garnyrui orkaiteje issikepiau bulviu, tikrai labai skaniai gavosi.. Tik vienas pastebejimas: Tarp ingridientu parasyta, jog reikalingas cesnakas, taciau gaminime neparasyta ka su juo daryti. As ji pasikepinau su svogunais ant sviesto… Ir dar, gaminime svogunai minimi, taciau tarp ingridientu jie neparasyti.. As i savo patiekala dejau viena dideli., nes nezinojau kiek reikia 🙂
    Kaip ten bebutu, viskas gavosi nuostabiai. Aciu uz recepta! 🙂

  2. ka tik , parasius komentara, pamaciau,jog visgi svogunai buvo irasyti… matyt per skubejima nepastebejau..atsiprasau :)))

  3. Ačiū, už pastebėjimus, prirašiau, kad česnakus reikia pakepinti kartu su svogūnais.
    Ša irgi per ksubėjimą kokį ingredientą kartais praleidžiu. Paskutinį kartą tai buvo kiaušiniai į mielinį pyragą 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*