Vafliniai blynai

Neatsimenu kada jau buvau bekepus vaflių, vis ruošiuosi nusipirkti vaflinę, bet nei viena neįtinka. Taigi, atradus blynų keptuvę ant dujinės, išsikepėm vaflinių blynų. Su klevų sirupu – skonis fantastiškas.

4 kiaušiniai;

4 š. cukraus;

1 st. pieno;

50 g sviesto;

žiupsnelis druskos;

1 a.š. kepimo miltelių;

miltų.

Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi ir druska. Įpilamas pienas, tirpintas sviestas ir viskas gerai išmaišoma. Pilami miltai sumaišyti su kepimo milteliais, kad gautumėm gana tirštą tešlą. Vėliausiai įmaišomi iki standžių putų išplakti baltymai (turim gauti grietinės tirštumo tešlą). Kepame vaflinėje.

Šaltinis: PrieStalo.lt (ačiū Ligitai)

18 comments on “Vafliniai blynaiAdd yours →

  1. kiek deti miltu?
    kaip suprasti grietines tirstumo ? grietines dabar buna 12% 30%…. misiniai riebaliniai…
    Gal kaip kefyras? Tie daugmaz visi vienodi

  2. Senas receptas, tai turbūt pagal normalią grietinę viskas dar matuojama 🙂 aš kepdama užmaišau tirštą tešlą, kad kabinant šaukštu ji nelašėtų, o daugiau tįstų. Reikės kada tiksliai išmatuoti, kiek dedu tų miltų

  3. taigi del tu miltu labai paprasta. stai man 12 metu o as zinau kiek tu miltu det o kiti suaugusiai nezino. 😀
    reikia det po maza kieki miltu ir ziuret ar truksta dar ju kad butu tirsta tesla ar nebetruksta. as kiekviena karta dedu po 2 saukstus miltu ir maisau ziuredama ar dar reik miltu ar ne.

  4. Tikrai sudėtinga su miltų kiekiu. Vakar kepiau, tai padauginau miltų, o tai pamačiau, kai sudėjau baltymus. Ir ką tokiu atveju daryti? Nebeliko viso efekto. O kad ir pamažinus miltų būčiau, vis tiek sudėjus baltymus tektų jų dar dėti – ir vėl blogai…

  5. Na viskas puiku su tais blynais, bet jei jau surašome visus kiekius, tai turėtų būti ir miltų kiekis nurodytas. O šiaip tai ačiū, geri blynai…:)

Komentuoti: ackarikai neiziuri Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*