Trinta bulvių sriuba su sūriu

Skaniausia trinta bulvių sriuba gaminama iš pirmų, dar minkštų, salstelėjusių bulvių, pagardinta pienu ar grietinėle, bet vėlyvą rudenį tenka išbandyti ir kitus variantus – sotesnę bulvių sriubą, gardintą sūriu su įvairiomis daržovėmis.  

IMG_1218

700 g bulvių,

25 g sviesto,

1 didelis svogūnas,

2 česnako skiltelės,

1 didelė morka,

½ paprikos,

¼ brokolio,

300-400 ml vištienos ar daržovių sultinio,

150 ml pieno,

½ a.š. džiovintų čiobrelių arba mėgstamų prieskonių, pvz. aitriosios paprikos,

Druskos,

Pipirų,

75 g tarkuoto čederio ar panašaus sūrio.

Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Leiskite truputį pravėsti vandenyje ir kartu su juo sutrinkite smulkintuvu.

Svieste pora minučių pakepkite smulkiai supjaustytus svogūną, česnakus, sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytas morkas, paprikas ir dar keletą minučių vis maišant pakepkite.  Sudėkite pakeptas daržoves į trintas bulves, supilkite pieną, sultinį, čiobrelius ir užvirkite. Sudėkite mažais žiedinėliais išskaidytus brokolius ir virkite kol daržovės suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais, įmaišykite sūrį.

Šaltinis: pagal „Nice‘n‘Easy“, Volume 1, Part 8

IMG_1229

4 comments on “Trinta bulvių sriuba su sūriuAdd yours →

  1. Forelle, niekada nesu gaminus pagal tavo receptus, bet pabandziau sia sriuba ir labai patiko! Nors, tiesa, ir neturejau brokoliu. Siuo metu kepu apkepa cukiniju su morkomis is tavo puslapio. Aciu uz puikius, gana paprastus, bet idomius receptus. Geros sekmes darbuose!

    1. Ačiū, džiaugiuosi, jog patiko sriuba, tikiuosi ir apkepas bus skanus. O sriubai brokoliai nebūtini, galima dėti visas savo mėgstamas ir turimas daržoves

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*