Traškios lazdelės “Pocky“

Koks maistas Jums siejasi su Japonija? Man suši, bet jų receptų pateikta ir kituose tinklaraščiuose, todėl paieškojau‚ saldumynų. Pirmasis bandymas iškept Castella baigėsi nesėkme (iš klaidų mokomasi todėl antrą kartą jau turėtų pavykt), antrą dieną kepiau jų mielinį pyragą, nesigavo toks kaip pateiktas nuotraukose, bet buvo labai skanus (receptas bus rytoj), o šiandien japonų mėgstamas užkandis “pocky“ – traškios lazdelės, kurias apliejau šokoladu ir apibarsčiau kokosų drožlėmis.

lazd1

105 g duonos miltų;

80 g paprastų miltų;

¾ a.š. druskos;

13 g cukraus pudros;

6 g sausų mielių;

65 ml šilto pieno;

16 g tahini;

25g medaus;

½ mandarino ar ¾ apelsino tarkuota žievelė; (suteikia puikų aromatą ir skonį, todėl rekomenduoju įdėt)

25 g kambario temperatūros sviesto.

Mieles sumaišyti su šiltu pienu. Dideliame inde išmaišyti druską, miltus, cukraus pudrą, tarkuotą žievelę. Trečiame inde išmaišyti tahini su medumi. Pieną su mielėmis, medų su tahini supilti į miltų mišinį ir išsukti. Įpilti 60 ml vandens, sviestą ir išminkyti iki vientisos, elastiškos tešlos (vandenį siūlyčiau pilti po truputį, nes man jo pasirodė per daug ir teko dar įberti miltų). Jeigu masė gausis per šliapia, įdėti miltų. Tešla suvyniojama į plėvelę ir dedama nors valandai į šaldytuvą. Vėliau plonai iškočiojama, supjaustoma plonais pagaliukais ir kepama 180 0C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kol įgis auksinį atspalvį (rekomenduoju nuolat stebėt, nes greit perdega).

P.S. atrodo japonai mėgsta tikslumą, visi rasti receptai buvo tokie pat keisti ir tikslūs, nors aš dėjau visko su nemaža paklaida.

Šaltinis:www.notquitenigella.com

lazd2

24 comments on “Traškios lazdelės “Pocky“Add yours →

  1. Kvailų klausimų nebūna. Duonos miltai – tai pirmos rūšies kvietiniai miltai; tahini – sezamų pasta, būna pirkti ekologiškų produktų parduotuvėse. Greit su ja dar vienas receptas bus, aišku, saldus 🙂

  2. Prašom išbandyti, labai tinka patriaukšt prie kompiuterio sėdint 🙂 ir paruošimas ilgai netrunka, nes šios mielinės telšos nereikia kildint, minkyt ir vėl kildint.

  3. 😀 o aš labai mėgstu kažką pakramsnot prie kompiuterio, vistiek paskui išlakstau dvigubai.
    Noriu ir aš naujos orkaitės, bet tada reiktų visą virtuvę keist, taip ir kenčiu, laukiu geresnių laikų ir kol durelės dar neiškrito, kepu savo senutėje

  4. Geras! Ragavau pirktinių pokių – labai smagus užkandis: kai pradedi, negali sustoti 🙂 Bet kažkaip man jie asocijavosi su tokiu grynai pirktiniu daiktu, na kaip, pvz., mūsų sausainiai „Gaidelis“ ar pan.! O čia, pasirodo, jų ir išsikepti galima..Šaunu!
    Dėl proporcijų keistumo, tai įtarčiau, kad tai kaip nors susiję su jų standartinėm pakuotėm, bet garantuoti negaliu 🙂

  5. Įdomu būtų paragaut tų tikrųjų, tada būtų aišku ar čia tikrai jų receptas, ar tik kažkas panašaus.
    O kiekiai visur tokie keisti ano rastuose jų receptuose pasitaikė. Dar šiuos plius minus gali pasvert, bet kai pradeda kiaušinius gramais rašyt, tai jau ir nervuotis imi kiek to kiaušinio imt ar trečdalį didelio, ar pusę mažo.

  6. Mandžiau su šeima jų pasigaminti tai visai nieko gavosi ,bet ir pirktinių norėtusi pabandyti.:D
    Tai gal kas žinot kur jų nusipirkti?:)

        1. Taip, tahini galima rasti tik specialiuotose sveiko maisto ar ekologiškose parduotuvėlėse. Bet galima jo pasigaminti ir namuose, pagooglink „homemade tahini“ ir išmes kaip jį pasiruošti

        1. Prašom, smagu, kad patiko, labai gražiai tavosios atrodo. Vis neprisiruošiu vėl kada jų išsikept, atsibosta tas plonas lazdeles gaminti, o susivalgo akimirksniu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*