Skaitydama „Vefa‚Äòs kitchen“ apie pomidorų džiovinimą, radau, jog džiovinti naudojami ne tik padažams, salotoms, troškiniams, bet ir kaip skanus užkandis įkepus juos tešloje. Nežinau kokius jie pomidorus naudoja, bet išbandžiau su užpiltais aliejumi ir tikrai nenusivylėm (ypač patiko vyrui).
1 puodelis miltų;
1 puodelis alaus arba gazuoto mineralinio vandens;
2 kiaušinių baltymai;
Saulėje džiovintų pomidorų;
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Supilti alų ar vandenį, tešlą išmaišyti ir nors valandai palikti šaltai. Prieš kepant, baltymus išplakti iki standžių putų, įmaišyti į tešlą.
Pomidorus nusausinti, supjaustyti juostelėmis, merkti į tešlą ir virti aliejuje.
Šaltinis: „Vefa‚Äòs kitchen“, 2009
Grynai vyriškas patiekalas 🙂
Skaniai skamba – gal net mieliausias nevalganti pomidorų (tik konservuotus ir tik čili sriuboje) išbandytų? 🙂
Manau, kad valgytų, maniškis irgi nemėgsta patiekalų kur yra pomidorų, bet šiuos mielai visus ir sukirto. Sakė, jog labai tinka prie alaus ir saliamio 🙂
O aš klausimuką turiu. Ar nebūna labai riebu? Pomidorai mirkyti aliejuje ir dar kepama aliejuje? Ar neprisigeria labai?
Pomidorus aš gerai nusausinau, o alkoholis tešloje sako, jog mažina riebalų prisigėrimą, nežinaukaip ten iš tiesų, bet riebalų labai nesijautė, esu valgius riebesnių kepinių
Labai ačiū už atsakymą, pabandysim 🙂
ooo, labai įdomu ir naudinga. o tai jau galva skauda kur be salotų ir užtepėlių galima tuos pomidorus naudoti…
O taip, šiuo būdu labai greitai galima atsikratyti nemažu kiekiu pomidorų 🙂