Tailandietiškai ruoštos krevetės

Net gruodis nebuvo toks dosnus dovanomis, kaip šis mėnuo. O dar kai dovanos netikėtos, dvigubai smagiau. Neseniai nustebino „Santa Maria“ padovanojusi Tailando serijos produktų krepšelį. Nieko nežinau apie Tailando virtuvę, vieną kartą bandžiau ruošti vištieną kokosų piene, bet buvo nevalgomai riebu, aišku, vėliau supratau kokią klaidą padariau aklai pasitikėdama receptu, bet nusivylus daugiau nieko daugiau ir nebandžiau. Kiek skaitydavau tailandietiškų patiekalų receptus visada užkliūdavo didžiausia nežinomų ingredientų eilė, kurių tikrai negausime. Bet dėka „Santa Maria“ produktų galima greitai ir skaniai pasiruošti artimų tailandietiškams patiekalų panaudojant ir pas mus randamus produktus.

IMG_0681

2 v.š. aliejaus,

2 v.š. žaliojo kario pastos,

500 ml vištienos sultinio,

270 ml kokosų pieno,

1 nedidelė raudona paprika, supjaustyta juostelėmis,

½ brokolio, išskirstyto žiedinėliais,

150 g šparaginių žirnių,

400 g krevečių,

2 v.š. laimo sulčių.

IMG_0927

Įkaitinti aliejų, sudėti kario pastą ir pastoviai maišant 1 minutę pakepti. Supilti vištienos sultinį, kokosų pieną ir užvirti. Suberti paprikas, brokolius ir kelias minutes pavirti, kol daržovės pradės minkštėti. Sudėti krevetes, šparaginius žirnius ir dar 3-4 minutes pavirti. Įmaišyti laimo sulčių. Patiekti su ryžiais.

Šaltinis: adaptuota pagal taste.com.au

IMG_0932

8 comments on “Tailandietiškai ruoštos krevetėsAdd yours →

    1. Taip, žirniai irgi mano pačios užauginti ir užšaldyti 🙂 Doroju sodo gėrybes. Ką čia ir mokysitės? Nieko ypatingo nedarau, viską parsivežus nuplaunu, į maišelius ir į kamerą.
      Ačiū už pagyrimą, bet dar mokytis ir mokytis, kai palyginu kaip kitos fotografuoja. O aš tokiu metų laiku tik balkone kelis kadrus padarau ir kas pavyksta, tas pavyksta.

  1. O aš nusipirkau saldaus čili padažo…darbe daug jo naudojam, tai susigundžiau ir namuose turėt. Pernai radau receptą kaip jį pasigamint, bandysiu pasidaryt kai bus čiliukų.

    1. Receptą ir aš turiu, tik jau pernai nespėjau išbandyti, greičiau man pasiruodė visus čiliukus pamarinuot 🙂
      O kur jūs padažą naudojate?

  2. Pilam į padažus skirtus salotoms ir šaltiems užkandžiams, taip pat yra lašišos ir tuno marinatų sudedamoji dalis, į lašišos tartarą įeina…karštų skyrius kažkam naudoja…gal irgi padažams…nepamenu 😉

Komentuoti: Laura Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*