Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais

Kartais užsimanau kažko skanaus, net pati nežinau ko. Dažniausiai tas noras praeina suvalgius šokolado gabalėlį, o jeigu vistiek kažko norisi – einu į virtuvę kepti pyrago, sausainių ar keksiukų. Neseniai ir vėl aplankė tas nenumaldomas saldumynų troškimas, nusprendžiau kepti trupininį, bet neradau jokios uogienės ar džemo tik maskarponės sūrio indelį, kelis obuolius, šaldymo kameroje paskutinį puodelį mėlynių ir štai rezultatas – labai skanus, gaivus, vos vos saldus sūrio pyragas. Dabar laukiu braškių ir kepsiu su jomis, bus dar skaniau.

Pagrindui:

80 g sviesto;

50 g cukraus;

2 tryniai;

150 miltų;

šlakelio vandens.

 

Įdarui:

250 g maskarponės sūrio;

250 g varškės;

100 g cukraus;

50 g maltų migdolų (galima dėti paprastus miltus ar krakmolą);

2 dideli kiaušiniai;

2 dideli arba 4 maži obuoliai;

2 š. rudojo cukraus;

1 a.š. cinamono;

1 puodelis mėlynių ar kitų uogų.

Pagrindui sviestą ištrinti su miltais ir cukrumi iki trupinių, sudėti trynius ir išminkyti, jeigu tešla per biri, įpilti truputį šalto vandens. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Ištraukus iškloti kepimo formą, dėti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 6-7 minutes. Ištraukus sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu, paskleisti uogas, užpilti įdarą ir kepti 160-170 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Išjungus ugnį, palikti orkaitėje atvėsti, tada dėti dar porai valandų į šaldytuvą.

Įdarui varškę, kiaušinius, cukrų ir migdolus išsukti iki vienalytės masės, sudėti maskarponės sūrį ir dar kartą išmaišyti.

12 comments on “Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliaisAdd yours →

  1. Aš vieną gabaliuką paslėpiau, tai ir nufotografavau 🙂 Bet irgi visi gyrė ir dar užsiprašė. Dabar jau kepsiu kai bus braškių

  2. Visas pavaišinčiau, bet pyrago nė trupinėlio nelikę 🙁 Laukiam braškių, o tada galėsit ir į svečius atlėkt, pyragu pasivaišinti.

    allegra, iš mascarponės labai daug skanumynų galima prisigalvoti ir prigaminti, tik pastebėjau, kad ne visi ją mėgsta dėl riebumo Kažkada kepiau cheesecake tik su mascarpone, man skanu buvo, vyrui per daug riebu, tik atsikando ir paliko, ragavusieji irgi pasidalino į dvi stovyklas. Tai šį kartą kepiau beveik pagal tą pirmąjį receptą, tik dalį keičiau varške ir valgytojų neatsigyniau

  3. Forelle, Tu ne tik blynų, bet ir pyragų karalienė! Žaviuosi Tavo saldžiais kepiniais. 🙂 Aš ilgą laiką visai nevalgiau mėlynių, bet prisižiūrėjusi mėlyninių ir šilauogių pyragų šiame bloge, nusprendžiau susišaldyti žiemai, kai prasidės sezonas, ir ką nors išbandyti. 🙂

  4. Ačiū, Vilma 🙂 Tik gaila, kad sumažėjo valgytojų, visos dietos laikosi, vasarai ruošiasi, o taip tai kasdien kepčiau
    Neįsivaizduoju kaip galima nevalgyti mėlynių, vienos iš skaniausių uogų. Pernai nedaug prisirinkom, beveik visas suvalgė dukrytė, bet šiemet jau ir ji padės uogauti, tai ir receptų turėtų būti daugiau:)

  5. Varškę dėjau nes naudojau mascarponę, kad sumažinti riebumą. Jeigu su rama, tai tikrai nereikia nieko maišyti

  6. Galima ir kaip priedą 🙂 Kai fotografavau atrodė vienaip, kad tinka, dar ta spalva panaši į mėlynių padažytą, bet kaip visada susikėlus nuotraukas, paaiškėjo, kad nieko gero nėra, o pyrago, beje, irgi.

  7. Pasaka! Labai skanu! Ištirpo momentaliai iš lėkštės. Tik kepiau su šilauogėm, mėlynių neturėjau, bet tai turbūt tas pats, gal tik šlapesnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*