Šokoladiniai imbieriniai sausainiai

Ar jau kepėt imbierinius sausainius? Pernai pas mus buvo populiarūs medaus imbierinukai, bet šiemet nugalėjo traškūs sodraus šokolado skonio imbieriniai sausainiai.

Turbūt pasirodysiu keista, bet man nepatinka glazūruoti sausainiai (dėl skonio), kurie tampa dar saldesni ir atrodo, jog ne sausainį valgai, o cukrų šaukštu kabini, nepajunti tikrojo sausainių skonio, todėl ir šiuos, dekoravom tik tešla.

180 g juodojo šokolado (jeigu kakavos kiekis yra apie 50%, cukraus kiekį trečdaliu ar net perpus sumažinti);

110 g minkšto sviesto;

2/3 puodelio cukraus;

½ puodelio rudojo cukraus;

1 a.š. malto imbiero;

¾ a.š. kepimo miltelių;

½ a.š. cinamono;

¾ a.š. maltų gvazdikėlių;

1 kiaušinis;

1 ¾ puodelių miltų;

Žiupsnelis druskos.

Šokoladą ištirpinti virš garų. Sviestą gerai išplakti, supilti šokoladą, sudėti prieskonius,¬† cukrų, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišyti. Išplakti kiaušinį. Palaipsniui pilti miltus, suminkyti į vientisą rutulį. Ant nedaug miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti (neišsigąskit, ji bus trapi; prie kočėlo nelips, jeigu kočiosit per plėvelę). Išspausti norimos formos sausainius. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 6-9 minutes (kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio bei kaip plonai iškiočiosite).

Šaltinis: rastas vienam iš facebook puslapių, persirašiau receptą, bet puslapio ir nepasižymėjau

38 comments on “Šokoladiniai imbieriniai sausainiaiAdd yours →

  1. Va, va, dėl glazūros – man lygiai taip pat rankos nekyla. Nes cukrų kabinti šaukštais galima tiesiai iš cukrinės, kam vargti. Tik niekada apie tokį būdą papuošti pagalvojus nebuvau. Ačiū už idėją. Ir receptą. Baisiai gundantis. 🙂

  2. Kaip smagu, jog ne aš viena tokia keistuolė. Su glajais gražu, akį traukia, bet skonis man būna fee… O dekoruot idėja kilo dukrytei, kuri pradėjo akis visiems klijuot 🙂 tada jau ir aš įsijungiau į šį procesą. Dar galima ir riešutais padekoruot, visai ir kitas skonis ir grožis.

  3. Nu bet ir grozis sausainiuku, ir tikrai bus isbandyti. O del glazuros, tai pritariu jums merginos, tikrai skaniau. Forelle, tavo Irmute geru ideju su dekoravimu turi, auga mamytes uzvadelis.

  4. Et, pakelsiu ir aš ranką prieš glazūras… Gražumo gražu, bet nebent jas nukrapštyti prieš valgant, a ,)?
    Tiesa, galima juk ir baltu/juodu šokoladu puošti. O štai vakar su drauge kepėme meduoliukus, katruos bū-ti-nai reikėjo glazūruoti, tad tešloje cukraus kiekį gerooookai sumažinome.

  5. Šokoladą ir aš naudoju dekorui, jeigu tik jis nesipjauna su kepinių skoniu. Tik va, kad sunkoka su juo dirbt.
    Mes irgi turbūt kepsim ir dekoruosim meduolius kaip kad visi įpratę, bet bus jie nevalgymui

  6. Labai norėčiau iškepti tokius meduolius, bet yra pora žmonių kurie negali valgyti kietų ir traškių meduolių. Kaip galima būtų padaryti kad jie būtų minkšti, na tokie kaip pirktiniai būna. Pirkti nesinori, nes naminiai yra naminiai, ypač per šventes

  7. Drėgnesnėje aplinkoje jie suminkštėja. Kuriuos laikėm sandariame stiklainyje, jie buvo traškūs, o keletas palikti virtuvėje, kur verdama ir garuoja, kitą dieną suminkštėjo. Be to, čia nelabai ir meduoliai, be medaus, daugiau sausainiai.
    Bet jeigu norisi minkštų meduoliukų, rekomenduoju šiuos
    http://forellesreceptai.lt/meduoliukai

    tik storiau iškočioji, kepdami jie dar išsipučia, o laikant maišelyje ar sandariame inde, su kiekviena diena jie tik gerėja ir minkštėja

  8. Kokie gražuoliai! Ir superinė idėja dėl tokių natūralių dekoracijų 🙂
    Bet aš vis tik nežinau keistuolė ar ne – bet noriu spalvingų meduolių ant Kalėdų stalo. Pats tas dažymo procesas skirtingom spalvom man kažkas toookio 🙂 Aišku, dėl skonio jau nesiginčijama, kad be glajaus jis natūralesnis ir meduolių skonio nė trupučio neužmuša glajaus skonis – faktas. Bet man, kai pavyksta puikiai atitaikyt citrinos rūgštelės kiekį, tai net tas glajus skanus 🙂 Na, saldomanė… :))

  9. tiršta tešla, bęt neminkoma, tai įkišau į šaldytuvą.
    Sviestą išlydžiau kartu su šokoladu, gal čia blogai.
    Šokoladas irgi sunkiai lydėsi, bndė riebalas atsiskirt.

  10. Vaida, riebalai išsiskyrė dėl sviesto, jeigu kartu tirpinot. Šiandien arba ryt po darbų vėl kepsim šiuos sausainius, tai nufotografuosiu visą procesą. Bus gal kiek aiškiau. Tešla tikrai trapi, nebus vientisa, bet per plėvelę gražiai išsikočioja ir problemų nesukelia.

    Asta, aš pamatau ryškius meduolius, sausainius, tortus ir iškart man atrodo, kad jie jau nevalgomi. Daugiau prie natūralumo linkstu

  11. Pirmiausia šokoladas pradėjo riebalą skirt, tada jau sumečiau sviestą…
    Gražiai kočiojos per plėvelę 🙂
    Lauksiu vaizdų 🙂

  12. Tai čia tas nepavykęs rezultatas su tuo šokolaudu :S Turbūt jis ir kaltas, ne pirmą kart su juo tokie bajeriai 🙁

  13. Vaida, jeigu jau ne pirmas kartas, tai rekomenduoju keisti. Žinau pati, kaip kartais kažka nepavyksta vie dėl nekokybiško produkto.

    Egle, džiugu girdėt, kad jums pavyko sausainiai ir ačiū už pastabą, jau pataisiau, kad pilti kartu su prieskoniais, druska ir kepimo milteliais.

  14. Kepiau siuos sausainius bet man gavosi per saldus. Miltu taip pat maziau dejau, kadangi labai sunkiai minkesi. Siaip skanus sausainiai 🙂

  15. Jeigu šokoladas su mažesniu nei 70 proc kakavos masės kiekiu, tai cukrų reikia būtinai mažinti. Miltų kiekis irgi pagal save geriau reguliuoti, nes labai daug priklauso nuo kiaušinio dydžio, šokolado, man kaskart kepant pagal tą patį receptą tai žiūrėk to perdaug būna, to per mažai. Bet svarbu sausainiai patiko, gal kitą kartą cukraus pamažinsit ir vėl išsikepsit

  16. Pasiziurejau, tai sokolade buvo maziau nei 70 proc. kakavos. Ot ziopla 🙂 Nieko, kita karta zinosiu, kad reikia maziau cukraus deti.

    1. Paieškok prieskonių skyriuje, kur jie pakiukais būna supakuoti. Čia džiovintas maltas imbieras. Galima drąsiai naudoti ir meduolinius prieskonius, jeigu turite,, į juos irgi įeina imbieras, taip pat cinamonas, gvazdikėliai ir pan.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*