Sluoksniuotos tešlos pyragėlis su tuno įdaru

Receptas „ 52 skanioms savaitėms“. Greitai paruošiama, sotu ir skanu. Tikrai patiks tuno mėgėjams.

40 g sviesto;

40 g miltų;

240 ml pieno;

2 kietai virti kiaušiniai;

Apie 200 g konservuoto tuno;

4-6 lakšteliai sluoksniuotos tešlos;

Juodųjų pipirų;

Tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina, aš įbėriau petražolių);

Plakto kiaušinio.

Sviestą ištirpinti, suberti miltus ir maišant pakepti 2-3 minutes. Nukėlus nuo ugnies po truputį supilti pieną ir vėl uždėti ant ugnies. Kaitinant maišyti, kol padažas sutirštės. Suberti smulkiai supjaustytus kiaušinius, susmulkintą tuną, pagardinti pipirais ir citrinos žievele. Sluoksniuotos tešlos lakštus iškočioti, ant dviejų ar trijų (priklauso ar norėsite su daug įdaro ar su plonesniu jo sluoksniu), paliekant nuo kraštu po centimetrą, paskirstyti įdarą. Uždengti likusiais tešlos lėkšteliais, gerai užspaudžiant ar užlankstant kraštus. Paviršių įpjauti peiliu dryželiais, patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 210 0C temperatūroje  25 minutes. Patiekti karštą.

Šaltinis: „Hamlyn all colour cook book“, 1978

9 comments on “Sluoksniuotos tešlos pyragėlis su tuno įdaruAdd yours →

  1. Jau kelintą vakarą vis planuoju kažką panašaus išsikepti, kad pietums į darbą galėčiau nesaldžius sluoksniuotos tešlos pyragėlius neštis, bet vis taip pat baigias – tingiu, nėra laiko, bandelės pietums iš netoliese esančios kepyklėlės.. baisu 😮 Šitas pamatytas įrašas kaip tryptelėjimas ant sąžinės, ačiū 😀

  2. Tingėjimas ir laiko stoka labai jau suprantami, spėk ar pati į darbą ką nors nešuosi? Ne, einu į valgyklą, kurioje maistas visada būna gerokai persūdytas.
    Šis pyragėlis turbūt skaniausias būtų karštas, nors kas čia žino, nė karto dar neleidom atvėsti 🙂

  3. Asta, bet tai taip paprasta! Ilgiausiai užtrunki atšildydama tešlą :)) Ir tikrai skanu. Liko dar gabaliukas, reikės paragauti ir šalto 🙂

  4. Man pasisekė ir paragavau šalto. Labai labai skanu. O supjausčius mažais gabalėliais, galima patiekti ir kaip užkandį per vakarėlį 🙂

  5. Aš vasarą praleidau Vokietijoje, tai ne vieną kartą dariau. Draugui įdėdavau į darbą, o savaitgalį pasiimdavome jau šaltų užkandžiui. Čia mano mėgstamiausias receptas 2011 🙂

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*