Pyragėliai Congress

Seniai varvinau į juos seilę, bet atrodė tiek daug darbo ir vis atidėdavau rytdienai, kitai savaitei, metams… Bet vakar išaušo ir jų diena, kai radau maltų migdolų saujelę. Ir galiu pasakyt, jog jie – dieviški! Kam gali nepatikti trapios tešlos pagrindo mini pyragaičiai užpildyti džemu ir puria migdolų mase?


Tešlai:

225g miltų;

125 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais;

1 kiaušinio trynys;

2 v.š. šalto vandens (jeigu trynys nedidelis, gali reikt ir daugiau);

Žiupsnelis druskos;

Įdarui:

Keli šaukštai džemo (naudojau vyšnių);

60 g sviesto;

60 g cukraus;

1 kiaušinis;

30 g maltų migdolų; (aš dėjau dvigubai daugiau)

30 g miltų;

¾ a.š. kepimo miltelių;

Po kelis lašus vanilės ir migdolų kvapų (nėra būtini).

Tešlai miltus sumaišyti su druska, sudėti sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausis trupiniai. Įleisti trynį, supilti vandenį ir gerai išminkyti. Tešlą suvynioti ir įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įdarui minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Sudėti likusius ingredientus (išskyrus džemą) ir gerai išmaišyti iki minkštos masės.

Tešlą plonai iškočioti, išspausti apskritimus ir įkloti į mini keksiukų formeles. Įdėti po truputį džemo ir užkrėsti migdolinės masės. Kepti iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje¬† 30 minučių.

Šaltinis: “Hamlyn all colour cookbook‚Äù

11 comments on “Pyragėliai CongressAdd yours →

  1. Nusideginau burna su uogiene, niekaip nesulaukiau, kol atves.Skonis nerealus, uogiene dejau rabarbaru tyre ir keleta vysniu is vysniu dzemo. Dar pabarsciau ant rabarbaru cinamono ir imbiero.
    Ziauriai skanu. Visiems rekomenduoju.
    Tiesa, kepiau tartaleciu formoje, gavosi 6 vnt.

  2. Oi koks grožis… Tik kad keksiukų formoj pas mane berods 7 keksiukai… Forelle ar tu tuose visai mažučiukuose kepei?

Komentuoti: sinsan Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*