Pica

 

Picos pagrindui:

780 ml miltų;

250 ml vandens;

2 š. Sausų mielių;

2 š. Medaus;

70 ml alyvų aliejaus;

0,5 a.š. druskos.

Vandenį pašildyti iki 35-40 laipsnių Celsijaus, supilti į dubenį. Įdėti medų, druską ir juos ištirpinti. Sudėti sausas mieles ir jas išmaišyti. Leisti pastovėti 5 minutes.

Įberti 230 ml miltų ir supilti alyvų aliejų, viską gerai išmaišyti. Suberti likusius miltus, tešlą greitai išminkyti. Jeigu tešlą per skysta – įberti truputį miltų, jei per sausa – įpilti vandens. Sudėti tešlą į uždarą indą ir laikyti šiltai 30-40 minučių kol iškils dvigubai.

Tešlą plonai iškočioti, sudėti mėgstamus ingredientus ir kepti apie 8-10 minučių.

Kitą kartą darysiu per pus mažiau, nes tešlos gavosi labai daug, dalį teko užšaldyti. Mes kepėm su vištiena ir ananasais: padą aptepėm alyvų aliejumi, pomidorų padažu, pabarstėm sūriu, tuomet sudėjom apkeptą maltą vištieną, sudėjom konservuotų ananasų gabaliukus ir dar pabarstėm sūriu. Reiktų padažo, tik, kad laiko nebuvo kada padaryti J

Šaltinis: www.fabulousfoods.com

6 comments on “PicaAdd yours →

  1. labai idomus receptas.bet va nesuprantu du saukstai sausu meliu?cia valgomi saukstai ar arbatiniai? o kiek tada butu „slapiu arba gyvu“ mieliu? ir su medum,tas pats klausimas?ar valgomi saukstai?

    1. Valgomieji šaukštai tiek mielių, tiek medaus, tik nubraukti, nedėkite kaupinų. Kadangi sausų būtų apie 14 gramų, tai šlapių atitiktų 42 g. Kadangi aš neitin mėgstu ryškų mielių skonį, tai darau iš pusės kiekio mielių, tik pirma pauošiu įmaišalą

Komentuoti: Laura Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*