Pastarnokų, „Džiugo“ ir šalavijų duona

Ką tik iškepta duonelė vilioja savo traškia sūrio plutele ir minkštu aromatingu vidumi. Labai skanu valgyti su švelnaus skonio sriuba, dar rašo, kad puikiai tinka kaip užkandis su obuoliais ir minkštu sūriu, pavyzdžiui, Brie, Camembert. Bet ši duona turi vieną labai didelį minusą – ji skani tik šilta. Atvėsus ji tampa kietoka, nes visgi nemažai sūrio įeina, ir net pašildžius, skonis jau būna ne tas.

175 g pastarnokų;

50 g mažais kubeliais supjaustyto „Džiugo“ sūrio;

1 v.š. smulkintų šviežių šalavijo lapelių;

225 g miltų;

1 ½ a.š. kepimo miltelių;

1 ½ a.š. druskos;

2 dideli kiaušiniai (arba 3 vidutiniai);

1 v.š. pieno;

Viršui:

25 g „Džiugo“ sūrio, supjaustyto plonais griežinėliais;

Keletas šviežio šalavijų lapelių;

1 a.š. alyvuogių aliejaus.

Inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Įtarkuoti į jį pastarnokus ir iškart gerai išmaišyti. Sudėti kubeliais pjaustytą sūrį ir smulkintus šalavijus. Atskirame dubenėlyje išplakti kiaušinius su pienu ir atsargiai supilti į miltų mišinį. Švelniai išmaišyti, kol gausite lipnią tirštą masę. Ją sukrėsti ant miltais pabarstytos skardos, suformuoti apvalią bandelę. Pabarstyti miltais, ant viršaus sudėti griežinėliais pjaustytą sūrį ir aliejuje pamirkytus šalavijo lapelius. Kepti 1900C įkaitintoje orkaitėje 45-50 minutes.

Šaltinis: „Delia‚Äôs How to Cook“, 1998

9 comments on “Pastarnokų, „Džiugo“ ir šalavijų duonaAdd yours →

  1. Lilija, gal ir tiks šeimyai, jeigu sūrį mėgsta.

    Indre, čia ir grietinė nepadės. Kietumą duoda sūris, kol šiltas, jis minkštas, duoa taip pat minkštutė, o kai atšąla, tai sūris sukietėja, duona irgi. O sūrio čia tikrai nemažai įeina

    1. Neprieštarausiu,bet po šiltos ragavimo, kai ji buvo tokia minkštutė, su išsilydžiusiu sūriu, atvėsusi buvo praradusi dalį savo žavesio.

Komentuoti: Indre Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*