Morkų ir cukinijų sriuba

Paprasta, lengva sriuba,¬† kurioje morkų intensyvų skonį sušvelnina cukinijos, o ryžiai suteikia sotumo.

30 g sviesto;

250 g morkų;

250 g cukinijų;

1 l vištienos ar daržovių sultinio;

1 lauro lapelis;

keli šaukštai virtų ryžių; (nebūtini)

1 v.š. pomidorų pastos;

1 v.š. cukraus;

Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais, cukinijas supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais. Sviestą ištirpinti dideliame puode¬† ir subėrus daržoves uždegus kepti apie 10 minučių, vis pamaišant. Supilti sultinį, sudėti pomidorų pastą, cukrų, lauro lapelį, gerai išmaišyti ir užvirti. Virti apie 30 minučių arba kol daržovės suminkštės, tuomet ištraukti lauro lapą, sriubą sutrinti, pagardinti druska, pipirais, suberti ryžius ir vėl užvirti.

Šaltinis: adaptuota pagal „Good housekeeping freezer recipes“

11 comments on “Morkų ir cukinijų sriubaAdd yours →

  1. Dar kartą esu dėkinga už idėją kaip sunaudoti likučius. Tas cukinijos galiukas taip liūdnai į mane žiūrėjo.. 🙂
    Sriuba išėjo nuostabiai skani – tiesą sakant, nesitikėjau, kad bus toks sodrus ir kreminis skonis… Gerai, kad dar rytojui liko 🙂

  2. Laura, ačiū, tikrai nebloga sriuba. O ir Ignė tą patvirtina 🙂
    Igne, džiaugiuosi, jog nepatingėjau įdėti recepto ir kažkam jis pravertė

  3. Ačiū, sriuba tikrai skani, o iš gražiųjų dubenėlių kolekcijos balto jau nebeturiu. Paskutiniu metu labai jau indai dūžta, matyt laikas atsinaujint 🙂

  4. Išbandžiau. Tikrai skani! Ačiū. Tik nuo savęs pridėjau žiupsnelį čili, o patiekiau pabarsčiusi žiupsneliu tarkuoto sūrio ir petražolių. Beje, petražolės ypatingai tiko!

  5. Išsivirėm vakar nes labai norėjau būtent iš cukinijų kokios sriubos ir kaip tik neturėjau po ranka svogūnų, žodžiu, idealiai atitiko (: skanu! Tik aš nemegėja trintų sriubų, todėl sutryniau tik pusę masės, kad liktų ir ką pakramtyt. Ir ryžių neviriau iš anksto, pyliau nuo pat pradžios nevirtus. Labai labai puikiai pavalgėm, ačiū (:

    1. Džiaugiuosi, jog patiko. Aš ryžių virtų pridėjau, tam, kad irgi būtų ką kramtyti ir be to, turėjau likusių 🙂 bet tikrai galima įdėti ir verdant, tik tada tikrai visko netrinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*