Ožkos pieno sūrio, svogūnų ir bulvių duona pagal Delia Smith

Delios Smith receptus ¬†atradau visai neseniai, kai į rankas pakliuvo jos knyga „Delia’s How to Cook“ (1 dalis). Tai patarimų ir kulinarijos pagrindų knyga su įdomiais receptais bei apetitą keliančiomis nuotraukomis. Šią duoną jau buvau nusižiūrėjus seniai, bet vis neturėdavau ožkos pieno sūrio arba paprasčiausiai jo nelikdavo. Bet paskutinį kartą specialiai nusipirkau daugiau. Duona šį kepinį sunku pavadinti, nes galima valgyti vieną, tikrai dar kepsiu , tik be garstyčių. Gal prastas nusipirkau ar su dideliu acto kiekiu, bet dėl jų vietomis jautėsi rūgštumas, geriau vietoj jų įberti džiovintos paprikos ar įpjaustyti šviežios raudonos paprikos.

Picture 6056

100 g ožkos pieno sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais;

4-5 smulkiai supjaustyti svogūnų laiškai;

1 vidutinio dydžo (175 g) ¬†raudona bulvė;

175 g savikėlių miltų (arba paprasti su 1 a.š. kepimo miltelių);

1 a.š. druskos;

1/8 a.š. kajeno pipiro;

1 a.š. šviežio čiobrelio lapelių;

1 didelis kiaušinis;

2 v.š. pieno;

1 kaupinas a.š. grūdėtų garstyčių;

miltų pabarstymui.

Bulvę nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Sumaišyti su miltais, druska, kajeno pipirais. Sudėti smulkintus svogūnų laiškus, čiobrelius bei 2/3 sūrio. Atsargiai išmaišyti. Kiaušinį išplakti su pienu ir garstyčiomis, tada viską supilti į indą ir mentele išmaišyti. Perkelti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, suformuoti apvalią apie 15 cm skersmens bandelę. Lengvai įspausti likusį sūrį ir pabarstyti miltais.

Kepti 1900C įkaitintos orkaitės vidurinėje dalyje 45-50 minučių. Patiekti truputį pravėsusią.

Šaltinis: „Delia’s How to Cook“, 1998

Picture 6115

4 comments on “Ožkos pieno sūrio, svogūnų ir bulvių duona pagal Delia SmithAdd yours →

  1. Forelle, sveika, vakar nusipirkau ožkos pieno sūrio, ir sutrikau: kraštai – gelsvas pelėsis, sūrio masė – lyg lydytas sūrelis, į fetaki panašus tik viduriukas. Ar taip tas sūris ir turi atrodyti, ar paprasčiausiai parduotuvėje įsigijau sugedusį?..

  2. Ožkos pieno sūrio yra įvairių. Tavo aprašytą žinau, tikrai nėra sugedęs, pati dabar šaldytuve turiu, jis man tinkamiausias salotoms (ypač patinka po griliu trumpam pakištas), užkandėlėms ruošti. O pvz., šiai duonai naudojau visai kitokį, be pelėsinės plutelės. Tik gaila, kad nerandu kur jo nusipirkt, šis buvo iš Latvijos parvežtas

  3. Ačiū 🙂 Na, pati šito sūrio valgymui jaučiuosi nepribrendusi, bandysiu pasiūlyti gurmaniškesnėms kolegėms. Aš vakar dariau ištališką pastą su pomidorais ir bklažanais, ilgai rinkausi sūrį, ir kažkaip įsigijau visai ne to, ko tikėjausi… pskritai nerandu fetaki sūrio, kuris mane tenkintų: noriu tokios neaštrios, beveik tepamos, o ne trupančios fetos

Komentuoti: Laima Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*