Obuoliniai vafliai

„Obuolių savaitė“
prasidėjo nuo minkštučių obuolinių vaflių pusryčiams.


3 ½ – 4 puodeliai
miltų;
1 a.š. kepimo
miltelių;
½ a.š. cinamono;
3 š. cukraus;
3 kiaušiniai;
1 ½ puodelio pieno;
5 š. tirpinto
sviesto arba aliejaus;
1 ½ puodelio
tarkuotų obuolių.

Atskirame inde
išmaišyti sausus produktus. Atskirai išplakti kiaušinių trynius su pienu ir
sviestu/aliejumi. Suberti sausus produktus ir gerai išplakti. Įmaišyti
tarkuotus obuolius ir iki standžių putų išplaktus baltymus. Kepti įkaitintoje
vaflinėje, kol gražiai paruduos.

Šaltinis:
cooks.com


15 comments on “Obuoliniai vafliaiAdd yours →

  1. Esu kepusi tokius blynelius, tik, pagal tą receptą kur aš gaminau, buvo nurodyta kepti lietinius. Buvo labai labai skanu! Vafliai, neabejoju, ne ką prastesni gaunasi. Ačiū, Skirmante, kad pamėtėjai gerą idėją! 😉

  2. Prašom, nežinau ar čia dėl obuolių, ar kad kepta tokiu būdu, jokių obuolių gabaliukų nesijautė, buvo vientisos konsistencijos, labai minkšti blyneliai. Jau įtraukti į dažnai gaminamų blynų sąrašą 🙂

  3. Vaflis yra vaflis. Ir tuo viskas pasakyta. Apie vaflius arba gerai, arba nieko. Skanu ir gražu. Jau bėgu traukti savo senos geros vaflinės.

  4. Tikrai taip, obuolių gabaliukų visiškai nesijaučia! Blyneliai gaunasi tiesiog labai minkšti ir drėgni. Panašiai kaip ir obuoliniame kekse – nežinodamas, net neįtarsi, kad ten obuolių įdėta. 😉

  5. Reikia su kietesniais obuoliais pabandyti, gal tada jaustųsi, nes mano tokie minkštučiai, ir taip tirpstantys burnoje, tai matyt susileido bekepant.

  6. aš irgi išbandžiau. man gavosi labai tiršta tešla ir sausoki, galbūt dėl to, kad kiaušiniai buvo maži. na aš juos vadinčiau blynais.

  7. Jau mačiau tavuosius vaflius-blynus 🙂 Man irgi čia labiau blynai, nesm inkštučiai, o vafliai turi būti traškūs, bet jau taip buvo pavadinta originale.
    Aš visada naudoju didelius kiaušinius (L ar XL dydžio), tai tešla nebuvo labai tiršta, dar priklauso ir nuo obuolių sultingumo, aš tada tokius naudojau, kad tarkuojant sultys bėgo

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*