Morkų ir varškės virtinukai

 Nežinau kaip kitų vaikai, bet maniškė labai mėgsta košes, blynus ir virtinukus. Todėl dažniausiai pusryčiams verdu košę, savaitgaliais kepu blynus, o vakarienei lieka virtinukai. Kad nebūtų kaskart vis tie patys, galima įprastinius papildyti naujais ingredientais (moliūgų, morkų, burokėlių tyrė, smulkinti špinatai, dilgėlės), įprastus pakeisti naujais (varškę pakeisti rikotos sūriu) arba kaskart vis kitaip patiekti (daržovių padažai, saldūs užpilai ir t.t.). Labai skanu varškės virtinukus praturtinti morkomis, suteikiant jiems lengvą oranžinę spalvą ir patiekti su trintomis spanguolėmis bei grietine.

morku_virtinukai 5

 100 g virtų morkų,

100 g varškės,

100 g miltų,

1 didelis kiaušinis,

1 v.š. cukraus,

½ a.š. malto cinamono,

Žiupsnis druskos.

Virtas morkas sutrinkite smulkintuvu. Sumaišykite su nurodytais ingredientais. Ant miltais pabarstyto paviršiaus formuokite volelius, kuriuos supjaustykite 1 cm pločio gabalėliais. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir jiems iškilus pavirkite 3-4 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu.

morku_virtinukai3

Šis receptas buvo ruoštas rudeniniam „Debesų“ numeriui.

10 comments on “Morkų ir varškės virtinukaiAdd yours →

  1. O aš nežinau kaip kitų vyrai, bet manasis mėgsta košes, blynus, tai mūsų pusryčių meniu toks pats, kaip jūsiškis 🙂
    Šauni virtinukų idėja! Išbandysim.

    1. Manojo vyro racione turi būti mėsa, mėsa ir dar truputis mėsos. Tai ir virtinukai sutinkami be entuziazmo, kokie skaūs bebūtų. O jums – skanaus!

  2. bet va nesuprantu kaip kiti tokie isrankus maistui…. as tai viska valgau (na nebent tik juros gerybiu visokiu nemegstu, bet ira tai cia jauciu isitikinimo reikalas)… o cia kiti , to nemegstu, to nevalgau. kai patiems reiketu gamintis valgyti, greit viska pamegtu… o kai kiti gamina, tai galima issidirbineti

  3. Ačiū už receptą, labai skaniai išėjo. Tik aš miltų kiek daugiau dėjau. Bet tikrai, gaminsiu dar ne kartą. ;]

  4. Labai mėgstu tokius receptukus ir ruošiuosi išbandyti, tik noriu paklaust – varškę naudojote liesą ar pusriebę? Iš anksto ačiū! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*