Moliūginiai blyneliai

Kepdama pyragą per daug pasidariau moliūgų piurė, tai sukau galvą kaip čia ją sunaudojus. Nutariau išsikept blynų, bet visuose rastuose receptuose labai jau mažai jos reikėjo, tai nusprendžiau visko dėti iš akies ir žiūrėti kas gausis. Rezultatu likau labai patenkinta – blyneliai buvo saldoki, švelnaus skonio ir minkštučiai.

350 ml moliūgų piurė;

350 ml miltų;

2 kiaušiniai,

žiupsnelis druskos;

keli šaukštai tirpinto sviesto.

Visus blynams skirtus produktus gerai išmaišome ir kepame blynelius ant sviesto.

11 comments on “Moliūginiai blyneliaiAdd yours →

  1. patinka man pastarieji receptai su moliūgais. kaip tik turiu galybę moliūgo – puiki proga pasisukinėti ne tik prie tradicinių troškinių 🙂

  2. Uoj, žinau šituos blynelius. Vaikystėj tekdavo valgyti juos, kai moliūgų priaugdavo daugiau nei proto XD vieną kart gal ir skanu, bet po poros kartų labai "atsibrizgija".

  3. Šitie blynai truputį kitokie, nei kad vaikystėj atsimenu kepdavo. Ten tarkuodavo molūgus, o čia naudojau moliūgų piurė, tai visiškai skoniai skiriasi.

  4. Gavosi skanūs blynai. Neturėjau kur dėt moliūgo, kurio nedaug turėjau, tai išsikepiau blynų ir sušveičiau labai skaniai 🙂

  5. Oi kokią senieną atkasei 🙂 Dabar jau moliūginius kepu visai kitaip ir be riebalų, nes mano mažoji panelytė nemėgsta, kai jos rankytės išsipurvina, bet kitaip blynų valgyt nemoka 😀

    1. Viskas panašiai, tik kad dedu kepimo miltelių ir pora šaukštų tirpinto sviesto pilu į tešlą. O tada kepu sausoje, gerai įkaitintoje keptuvėje

  6. Aciu, norejau tik pasitiksint, trecia buda naudoju kai mazajam moliugu kose darau 🙂 reik pabandyti ir blynelius iskepti 🙂

Komentuoti: ENORCA Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*