Melasos ir avižų duona (kepta duonkepėje)

Labai minkšta, puri duona, tik plutelė gavosi kiek per kieta. Galvojau, kad bus saldi, bet apsirikau.

meld2

1 1/3 puodeliai vandens;

1 v.š. aliejaus;

2 v.š. medaus;
1/3 puodelis melasos;
1 a.š. druskos;
1 puodelis avižinių dribsnių (ne greito paruošimo);
3 rupių kvietinių miltų;
2 a.š. sausų mielių.

Sudėti ingredientus į duonkepę išardyta sąraše tvarka. Pasirinkti “Rupios duonos‚Äù kepimo programą.

Šaltinis: recipes.sparkpeople.com

meld1

15 comments on “Melasos ir avižų duona (kepta duonkepėje)Add yours →

  1. Rytoj ryte bus dar geresnis receptas – svogūnų duonos. Jau ta bus dažnai kepama. Šią pabandėm, bet jau kažin ar kepsim, galvojau bus saldi ir kaip pyragas, bet apsirikau

  2. Duona atrodo labai gerai, man patinka tokios akytos ir purios. Prajuokinai pasakydama – „nesaldi, nebekepsiu“. Pagalvojau, kad smaližė ta mūsų Forelle. 🙂

  3. Melasa labai tiršta, aitraus skonio, vieną ragaujant nesuprasi saldi ji ar ne. Bet kiek kepiau sausainius su ja, tai man jie gavosi per daug saldūs, nors ir cukraus kiekį pamažinu, vistiek man jie per saldūs. Ir šiaip daug kur rašo, kad ja galima cukrų pakeisti kepiniuose, nes turi B grupės vitaminų, geležies. Tai su tokia pat viltim ir žiūrėjau į šią duoną, kad melasa ir dar medus, tai gausis kažkas panašaus į pyragą, bet iškepė duona. Gal dėl ligų ir slogų, kai nieko vistiek neužuodžiu, ir to skonio niuansų nepajutau. Nepatiko labai kieta pluta, nesuminkštėjo nė kitą dieną. Gal dar išdrįsiu kokį kartą vėl paeksperimentuot, kai grįš skonio ir uoslės receptoriai 🙂

  4. Gal pluta būtų minkštesnė dalį vandens pakeitus kefyru? Aš iš pradžių labai įtariai žiūrėjau į kefyrą duonoje, bet kai išbandžiau – labai patiko. 😉
    Ačiū už paaiškinimą apie melasą. 🙂

  5. Ačiū už patarimą, gal kitą kartą taip ir padarysiu nes su kefyru dar nesu bandžius. Nors kitos duonos ir su vandeniu labai minkštos būna

  6. Eilinį sykį užeinu ir susinervinu. Man reikia duonkepės!!!! Žinau žinau, nuėjai ir nusipirkai, bet. Vis laukiu geresnių laikų ir nuosavos virtuvės 🙁

  7. Jeigu turi gerą orkaitę, daugiau laiko, tai galima kuo puikiausiai visas duonelės ir taip išsikept. O duonkepė tinginiams ir vis laiko neturintiems kaip kad aš. Ai, dar ir viryklės normalios neturinčios, vis noriu pasikeist, bet tada jau reiktų visą virtuvę keist, o už ką tai padaryti nėra 🙁

  8. Taip, kitos duonos ir su vandeniu būna minkštesnės. Aš ne specialistas, bet man atrodo, kad kietumo gali suteikti medus ir melasa. Nes kiek pastebėjau, jei aš vietoje melasos pilu auksinio sirupo arba dedu medaus, duona nebūna labai minkšta.

  9. O ar žinote triuką, kaip bet kokią plutą išlaikyti minkštą? Kai tik ištraukiate duonelę iš duonkepės reikia ją apšlakstyti, ar tiesiog šlapiomis rankomis apglostyti vandeniu. Taip, kad visa pluta sudrėktų. Tada suvynioti į rankšluostį ir palikti, kol duona atvės. Tokiu būdu man visada plutelė būna tobula 🙂

Komentuoti: Jurgita Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*