Lęšių ir mangoldų sriuba

Tik atvėsus orams, prasideda sriubų sezonas.  Viena iš mėgstamiausių sriubų pasidalinau ir su žurnalo „Debesys“ skaitytojais. Šildanti ir soti lęšių sriuba, pagardinta pomidorais ir mangoldais. Galima įberti ir saujelę ryžių.

Picture 26642

1 l sultinio;

3 v.š. alyvuogių aliejaus;

1 svogūnas;

1 česnako skiltelė;

1 morka;

300 g mangoldų;

150 g žalių lęšių (išmirkytų);

2 v.š. pomidorų pastos;

Druskos ir pipirų.

Picture 26645

Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūną, česnaką, morką ir kepkite vis pamaišydami apie 10 minučių. Sudėkite supjaustytus mangoldus ir dar pora minučių pakepkite.  Tuomet sudėkite pomidorų pastą, lęšius, supilkite sultinį ir užvirkite. Virkite apie 15-20 minučių, kol lęšiai taps minkšti. Pagardinkite druska ir pipirais.

Picture 26639

2 comments on “Lęšių ir mangoldų sriubaAdd yours →

  1. O aš vis galvoju, ką čia skanaus nuveikus su tais mangoldais. Darže jie tikra puošmena, ypač geltonkočiai, bet vat virtuvėje jiems vietos daug nerandu. Taip, tavo sriuba atrodo neblogai 🙂

    1. Mangoldus galite naudoti vietoj špinatų. Aišku, piklauso nuo rūšies, man šie balti labai skanūs, o violetiniai, labai jau turi specifinį žemės skonį, kaip burokėliai, ne visur jau ir tinkami

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*