Greitas vištienos vindaloo

A la indiškas vištienos troškinys puikiai tinka su jasmine ryžais. Nėra labai aštrus, todėl mėgstantys deginantį skonį gali troškinį pagardinti vienu kitu šaukšteliu čili miltelių.

1 ½ v.š. kario miltelių;

2 a.š. aštrios paprikos miltelių;

750 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulų, supjaustytų nedideliais gabalėliais;

8 česnako skiltelės, susmulkintos;

4 v.š. raudonojo vyno acto;

2 v.š. aliejaus;

1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;

1 v.š. šviežiai tarkuoto imbiero;

~400 g trintų konservuotų pomidorų;

3 v.š. šviežios kalendos lapelių;

Šviežiai maltų juodųjų pipirų;

Druskos.

Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kario, paprikos miltelius ir ¾ a.š. juodųjų pipirų. Supjaustytos vištienos gabalėlius sudėti į didelį indą, įdėti šaukštą paruošto mišinio, pusę kiekio česnako, 2 v.š. acto ir ¾ a.š. druskos. Viską gerai išmaišyti ir palikt pasimarinuoti (aš laikiau per naktį).

Įkaitinti keptuve aliejų, pakepti svogūno pusžiedžius, kol suminkštės, sumažinus ugnį suberti likusius prieskonius, česnaką, imbierą ir maišant pakepti apie minutę. Supilti trintus pomidorus, gerai išmaišyti, sudėti vištieną, supilti likusį actą, įpilti 2/3 puodelio vandens (aš pirma vištieną apkepiau pora minučių, tik tada supyliau pomidorus). Užvirinti, tada sumažinti ugnį, puodą dalinai pridengti ir vis pamaišant virti apie 20-30 minučių, kol vištiena bus išsitroškinus. Pagardinti pipirais ir pabarstyti kalendos lapeliais.

Šaltinis: pagal “Fine cooking” 2011 No.109

1 comment on “Greitas vištienos vindalooAdd yours →

Komentuoti: Incognito Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*