Dideli migdoliniai sausainiai

Iš vaikystės atsimenu labai skanius sausainiukus  „Bučkius“. Tai buvo nedideli, migdoliniai sausainiukai, suklijuoti po du, traškiu viršum ir kiek tąsiu vidumi. Ilgai ieškojau jų recepto, bet dažniausiai tokiu pavadinimu rasdavau meduolinius, bet prieš pusmetį pagaliau radau kaip gaminti. Šie sausainiai mano mėgstamųjų skonio, tik tinginio variantas, nes migdolų nemaliau iki smulkių dalelių kartu su dalimi baltymų, nespaudžiau mažų sausainiukų, neklijavau jų po du, bet kitą kartą, pažadu, nepatingėti ir viską atlikti kaip priklauso.

50 g miltų;

385 g cukraus;

190 g migdolų (nuluptų ir pakepintų);

155 g baltymų.

Migdolai susmulkinami, suberiamas cukrus, supilami lengvai išplakti baltymai, viskas išmaišoma ir vandens vonelėje masė pakaitinama iki 50-55 0C temperatūros. Tada masė nukaičiama, ataušinama iki kambario temperatūros ir sumaišoma su miltais. Pro konditerinį maišelį su lygiu antgaliu tešla spaudžiama į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepama 150-160 0C temperatūroje 20-30 minučių.

Šaltinis: adaptuota pagal I.Čereškienė „Miltiniai konditerijos gaminiai“, 1978

9 comments on “Dideli migdoliniai sausainiaiAdd yours →

  1. Etttt čia mano vaikystės sasainiai 🙂 kaip užsimaniau aš jų:) dar ir dabar prisimenu jų skonį, mmm pasaka, o ne receptas 🙂

  2. O jei vondens voneles kazkokios imantresnes neturiu, kuo pakeisti sita procesa ir kaip nustatyti kada jau ta 50 laipsniu temperatura pasiekta?:)

    1. Jokių įmantrumų čia ir nereikia 🙂 Vandens vonelė reiškia, jog turi būti puodas su vandeniu ant ugnies, o jame kitas mažesnis puodas ar dubuo su kaitinama mase. Kai masė pradeda blizgėti, yra gana šilta, tai masės teperatūra jau pakankama. Nieko toki jeigu pasieksite ir aukštesnę tempeatūrą 😉

    1. Priklauso nuo kiaušinių dydžio. Paprastai baltymas sudaro 60 procentų kiaušinio masės, tai L kiaušiniuose bus apie 40 g baltymų, vadinasi šiems sausainiams iškepti reikės 4 kiaušinių baltymų

Komentuoti: Justina Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*