Čekiški varškės kukuliai

Pusryčiams užsimaniau ko nors iš varškės. Nusprendžiau pabandyti šiuos kukuliukus. Tarkuotos citrinos žievelės dėjau dvigubai mažiau, be to, įbėriau į tešlą cukraus. Gavosi kitokie nei tikėjausi, bet čia viskas priklauso nuo varškės. Man labiau patinka susitarkuot naminį varškės sūrį ir jį naudoti vietoj varškės, tuomet kukuliukai gaunasi kietesni.

300 g varškės;

2 kiaušinių;

2 šaukštų manų;

1 citrinos tarkuotos¬†žievelės;

125 g. sviesto;

saujelės džiūvėsėlių, miltų ir miltinio cukraus;

Iš varškės, kiaušinių,¬†miltų, manų, ir tarkuotos citrinos paruošiame tešla. ¬†Suformuojame nedidelius (graikinio riešuto dydžio) kukuliukus. ¬†Išverdame juos pasūdytame vandenyje. ¬†Išvirusius kukuliukus dedame į lėkštę ir apibarstome miltinu cukrumi, džiūvėsėliais bei užpilame išlydytu sviestu.

Šaltinis: Bernardinai.lt

0 comments on “Čekiški varškės kukuliaiAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*