Blyneliai su šokolado gabaliukais

Diena prasidėjo šokoladiniais pusryčiais. Skanūs, purūs blyneliai su juodojo šokolado gabaliukais greitai nyko iš lėkštės ir vėl pasigailėjau tiek mažai iškepus. Tik kitą kartą pusę šokolado drožlių keisiu smulkintu nedideliais gabalėliais. Su pienišku šokoladu būtų labai saldu, o dabar puikiai derėjo juodojo šokolado kartumas su vos juntamu pudros saldumu.


90 g miltų;

1/3 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnelis druskos;

30-40 g šokolado drožlių;

1 kiaušinis;

1-2 a.š. vanilinio cukraus;

50 ml pieno;

50 ml grietinėlės.;

cukraus pudros pabarstymui.

 

Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų. Trynį gerai išplakti su pienu, grietinėle ir vaniliniu cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti. Atsargiai įmaišyti baltymą ir šokolado drožles. Kepti aliejuje, kol išsipūs ir gražiai apskrus. Iškepus vieną keptuvę, išvalyti, kad neliktų šokolado ir nedegtų. Pabarstyti cukraus pudra.

Šaltinis: pagal hedonistin.blogspot.com


40 comments on “Blyneliai su šokolado gabaliukaisAdd yours →

  1. Oooo, o aš lyg tyčia galvojau, kur galėčiau sunaudot likusius nuo torto puošimo šokolado "trupinius"! Būtinai bandysiu 🙂

  2. Pabandykit išsikept, blyneliai tikrai pasakiški 🙂 skanūs ir karšti (dar būna išsilydęs šokoladas), ir šalti.
    Margariux, aišku, kad išsikepiau 🙂 nors ir sutrukdei jų kepimą pirmadienį, bet man jie net sapnavosi

  3. Kaip tik ieškojau kokio nors blynelių recepto, laukiu nesulaukiu ryt išbandyti pietukams arba vėlyviems pusryčiams 🙂

    beje kiek blynelių išeina?

  4. Žiūrint kiek tešlos dar dėsi, aš dėjau po nepilną šaukštą, tai gal apie 12-15. Čia maždaug primečiau, nes tikrai neskaičiavau

  5. Paprastai aš esu abejinga blynams, bet šie atrodo taip fantastiškai, kad net man rankos panižo. :)Tiesą pasakius, blynus labai mėgstu, bet negaliu sau leisti jų dažnai valgyti, todėl ir esu nusiteikusi į blynų receptus audringai nereaguoti… 😛

  6. Šie fantastiškai atrodantys ir kaloringi, nes aliejuje kepami, bet taip gražiai jie išsipučia, kad pamiršti visus sveika/nesveika ir mėgaujies

  7. Įdomu, o jei kepti juos kaip amerikietiškus blynus ant sausos tefloninės keptuvės (į tešlą tirpinto sviesto įpylus), išsipūstų?
    Ir dar pagalvojau, kad turbūt labai lauki ateinančios 52 savaičių temos – juk blyyyynai Tavo silpnybė ir stichija. :)))

  8. Sausai kepant tikrai neišsipūs. Bus skanu, bet ne taip.
    O blynų savaitės tikrai labai laukiu 🙂 jau receptų krūva paruošta, vien užgavėnėm kiek rūšių reikės iškept ir naujų, ir visada kepamų.

  9. Jeigu kam įdomu,tai suskaičiavau kalorijas,nes reikia kkaip supanuot šeštadienį ;D greičiausiaj juos kepsiu tai apskaičiavau,kad išeina 599 kcal.pridėjau uogienę,bet neaišku kiek jos pila kiti 😉

  10. Uogienės čia nereikia, skanūs ir vieni 😉 Kai kalorijų neskaičiuoju, tai net nežinau daug čia ar mažai.

  11. Aš jaučiu nedėsiu šokolado. man jis nereikalingas… :)) Bet jaučiu neteks gero skonio šie blyniukai, ane? 🙁

  12. Šiandien berniukams pusryčiams užsimiegojusi kepiau, labai gražučiai gavosi, tik plonesni, mat labai tingėjau traukti mikserį baltymui plakti :)) Sakė buvo labai patenkinti tokiais pusryčiais, tik mažokai išėjo jų, bet užteko, vis gi buvo apie septynias ryto, kai dar nėra tokio didelio apetito 🙂

  13. Aliejaus ar sviesto įpylus į tešlą ir kepant sausai blynai nesigaus tokie išsipūt; aš kepiau įpylus aliejaus kaip įprastiems blynams.
    Bri, malonu, kad patiko taviems berniukams 🙂 kitą kartą nepatingėk ir mikserį išsitrauk

  14. Nepatingėsiu, labai knietėjo, bet jėgyčių nebuvo, tai greitai teko šast šast pagaminti. Kai gaminsiu savaitgalio rytą, tikrai išsitrauksiu 🙂

    Beje, pastebėjau kad šokolado parduotuvėse kartais būna pirkti tų tikrųjų šokolado traškučių, kuriuos jie deda į kepinius, sausainius, blynelius ir kitur. 🙂

  15. Taip mačiau tų traškučių, dar prieš pora metų pirkau, bet kaina tai kosminė, jau geriau taip šokoladą pasitrupint

  16. Kepiau šiuos blynelius, tik neturėjau svarbiausio ingrediento – šokolado. Vietoj jo dėjau razinas, bet vis tiek buvo labai skanu. Būtinai pabandysiu ir su šokoladu!

  17. Būtinai pabandyk ir su šokoladu, razinos saldžios, o šokoladas kartokas ir dar lydosi, skirtumą iškart pajusi.

  18. Nevykusi kepėja prisižiūrėjo,bet nelabai pavyko padaryt 😀

    Gal dėl to, kad neturėjau kepimo miltelių (kai sugalvojau daryt, pamačiau, kad nebėra :D), tai neišsipūtė taip labai.

    O antras dalykas- nemoku iškept blynų- man visada labai riebūs gaunasi, tai spjoviau ir baigiau kept be aliejaus.

    Bet ir tokie, ne tokie tobuli, kaip nuotraukoj, tai buvo geriausi mano iškepti blynai!
    Dėkui už receptą

  19. Pabandžiau kepti su šokoladu. Dėjau pusę kapoto šokolado – buvo labai skanu! Kitą kartą dėsiu visą kapotą, žiūrėsiu, kas gausis.

  20. Na jau labai apetitnai atrodo,bandysiu vyrui kept.Deja neturiu grietineles po ranka,kazi jei grietine pakeist ar labai sugadintu?ir dar reik patarimo,ar iseitu baltyma man blenderiu suplakt?aciu

  21. Šiaip grietinėlę galima pakeisti nesaldžiu kondensuotu pienu, bet turbūt irgi po ranka nebus. Gal ir grietinė tiktų, tik mažiau dėti ir daugiau pieno pilti.
    O baltymo niekad blenderiu neplakus, tai nežinau ar tai įmanoma ar ne.

  22. Toks durnas klausimas bet ar neprikepa jei kepi sausoj keptuvėj? syky kepiau miltinius blynus sausoj keptuvej(tik bandziau) prikepė keli blynai nes toliau su aliejum kepiau tai va mazu situos ar kitus tavo blynelius aina be aliejaus kept.

  23. Ir kodėl vis nori atvirkščiai daryti? 😀 Jeigu sausai kepami, nori aliejuje, o jeigu aliejuje, tai nori sausai 🙂 Šie dėl šokolado gali prikepti jam lydantis ir nebus tokie išsipūtę

  24. Ačiū už superinį receptą! Net mano įnoringasis mažasis vyrutis kerta su pasigardžiavimu. Paragauti šio kiekio tikrai užtenka, bet sočiau papusryčiauti 3 žmogeliukams reiktų dvigubos porcijos : ). Beje,jau bemaišydama tešlą apsižiūrėjau, kad neturiu kepimo miltelių, bet blyneliai vis tiek gavosi puikiai purūs. O namai kvepia šokoladu : )

    1. Taip nutinka, kai tešla būna per skysta. Tam įtakos galėjo turėti dideli kiaušiniai arba miltų rūšis. Bet tikiuosi vistiek buvo skanu?

Komentuoti: Margariux Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*