Blynai su mėlynėmis ir cinamonu

Saldžios ir sulltingos mėlynės paskanina pabodusius blynus. Jų galima įmaišyti į bet kurių blynų tešlą arba išbandykit šią. Dėl grietinės, blyneliai bus minkštučiai, o dėl skirtingų miltų ir trapesni. Nepamirškit cinamono, jis ypač dera su mėlynėmis.


1 puodelis miltų;

½ ¬†puodelio 405D tipo miltų (“Karališki‚Äù)

½ a.š. kepimo miltelių;

¾ a.š. sodos;

¾ puodelio cukraus;

žiupsnelis druskos;

½ a.š. malto cinamono;

¾ puodelio pieno;

½ puodelio grietinės

3 v.š ištirpinto sviesto

2 kiaušiniai;

1 ½ puodelio mėlynių.

Sumaišyti abiejų tipų miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi, grietine bei pienu. Po truputį berti miltų mišinį, išmaišyti (tešla turi būti grietinės tirštumo, jeigu per tiršta, įpilti pieno, jeigu per skysta – įberti miltų) ir palikt 10-15 minučių pastovėti. Supilti ištirpintą sviestą, suberti mėlynes ir išmaišyti. Dėti po šaukštą tešlos at įkaitintos keptuvės, kepti ant vidutinio stiprumo ugnies, kai tik pasirodys tešloje burbuliukai, nedelsiant apversti ir dar pora minučių pakepti. Labai skanu su klevų sirupu.

Šaltinis: sujungti keli receptai

9 comments on “Blynai su mėlynėmis ir cinamonuAdd yours →

  1. Labai graži pirma nuotrauka. 🙂
    Mėgstu keksiukus su mėlynėmis, tačiau blynų su jomis nesu bandžiusi. Beveik mane įtikinai. 🙂

  2. Ačiū, pirma dar vienos daryta, o jau visos kitos buvo su pagalba 🙂 ir dabar atrinkinėju kitų receptų nuotraukas ir žiūriu, kad nesimatytų mažų pirštukų, bandančių kažką nuvogt 😀

    Mėlynės vienos skaniausių uogų ir tinka tiek pyragams, tiek keksiukams ar blynams. Išbandyk su bet kokiais blynais, tik nepamiršk cinamono, jis su mėlynėmis neatsiejamas arba galima vietoj jo kokoso drožlių įbert irgi geras derinys

  3. O žinok tie maži pirščiukai nuotraukose visai netrukdo. 😉
    Ačiū už patarimą dėl cinamono ir kokoso! Turiu dar daug šaldytų mėlynių nuo pernai, jaučiu imsiu ir iškepsiu mėlynus blynus savaitgalio pusryčiams. 🙂

  4. 😀 tai gal ir paliksim kokią foto su pirštukais.

    Jeigu mėlynės šaldytos, tai jas geriau atšildyti šaldytuve, ir paskui sudėliot į blynus, nes įmaišius į tešlą blynai bus murzinos spalvos. Jau patikrinta ne kartą 🙂

  5. O tau po atšildymo jos nesutęžta? Aš kažkada bandžiau atitirpdyti sietelyje, tai išsigandau, kad mėlynių nebeliks, nes viskas varvėjo kiaurai. 😀
    O gal galima smaigstyti neatitirpdytas?

  6. Jeigu atitirpdau šaldytuve, tai visai pakenčiamos būna. O neatitirpdydamos vėliau kepdamos daug skysčio išleidžia ir svilt ima, ir blynas nei šioks nei toks gaunasi, nebent, dėl to, kad aš jų daug dedu, bet man nepatiko

  7. Na štai, kątik išsikepiau ir jau pavalgiau :} Tiesa, be mėlynių… Neturim. Bet norėjau pačius blynus išmėgint ir gavos labai skanūs pusryčiai :>
    Pora klausimų turiu.
    Kokio tūrio tavo puodelis?
    Ar tešla turi būti tokia skysta, kad sklistų įpilta į keptuvę? Man išėjo pakankamai tvirta, kad pati nesklistų, tad dabar susimąsčiau, kad kažin, ar taip turėjo būt…

  8. Su mėlynėmis būtų buvę dar skaniau 🙂 Pas mane puodelis 237 ml, čia toks populiarus matas daugelyje receptų, yra net matavimo indų sugraduotų ne ml, o puodeliais. Blynų tešla gana tvirta, bet dėl mėlynių pasklinda plačiau, be jų – ne

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*