Avinžirnių kepsneliai su cukinijų ir fetos salotomis

Dar prieš savaitę šalia namų esantis parkas buvo virtęs didžiuliu ežeru, kurį perbristi reikėdavo daugiau nei valandos. Ir taip kiekvieną dieną,  po darbo ir darželio,  apsiavę botus eidavom braidyti po parko balas. Po tokių pramogų grįždavom namo gurgiančiais pilvais ir skubėdavom į virtuvę ruošti kažką greito ir skanaus. Man labai patiko avinžirnių kepsneliai, kuriuo pagardinau su Dainaus Kinderio dovanota harissa. Oi koks šildantis aštrumėlis, kurio tikrai sau nepagailėjau, gerai, kad jogurtas kažkiek ją „nuramino“.

 2013-04-11 17.16.57

1 skardinė (400 g) konservuotų avinžirnių,

2 dideli kiaušiniai,

3 v.š. pieno arba vandens,

4 v.š. miltų,

1 a.š. kepimo miltelių,

Saujelė svogūnų laiškų,

3 a.š. Harissa prieskonių mišinio,

1 vidutinio dydžio arba 2 nedidelės cukinijos,

120 g fetos,

Druskos,

Natūralaus jogurto patiekti,

Aliejaus kepimui.

IMG_2245

Avinžirnius nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius, įpilkite pieną/vandenį, įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, bei  1-2 a.š. harissos.

Nedideliame kiekyje aliejaus apkepkite plonais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir padėkite orkaitėje šiltai, kol iškepsite kepsnelius.

Į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus ir su šaukštu dėkite avinžirnių masės. Kepkite po pora minučių kiekvieną pusę.

Cukinijas sumaišykite su trupintu fetos sūriu, stambiai supjaustytais svogūnų laiškais. Dėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po du avinžirnių kepsnelius ir pagardinkite natūraliu jogurtu, sumaišytu su likusiais harissos prieskoniais.

Šaltinis: pagal bbcgoodfood.com

IMG_2272

0 comments on “Avinžirnių kepsneliai su cukinijų ir fetos salotomisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*