Žiedinių kopūstų kepsneliai su pomidorų salotomis

Kai liko nuo pietų virtų žiedinių kopūstų, prisiminiau „The silver spoon“ pasižymėtą žiedinių kopūstų kroketų receptą, tik pakeičiau formą, kepiau mažesniame aliejaus kiekyje ir vegetariška vakarienė jau ant stalo.

1 žiedinis kopūstas (apie 600-700 g);

25 g sviesto;

2 kiaušiniai;

40g tarkuoto kietojo sūrio (Parmezano, Džiugo ar pecorino);

80-100 g džiūvėsėlių;

3-4 v.š. miltų;

Žiupsnelis muskato;

Smulkintų šviežių petražolių;

Druskos ir pipirų

Žiedinį kopūstą išskirstyti mažais žiedynėliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nusausinus apkepti ištirpintame svieste apie 5 minutes ir atvėsus sutrinti bulvių grūstuvu. Suberti tarkuotą sūrį, suberti prieskonius, įmušti vieną kiaušinį ir gerai išmaišyti. Jeigu masė per skysta, įpilti džiūvėsėlių. Rankomis formuoti apvalus kepsnelius, apvolioti miltuose, tada dėti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje.

Salotoms:

250 g  pomidorų;
1 skiltelė česnako;
saujelė smulkintų petražolių;

Užpilui:
1/2 v.š. raudonojo vyno acto;
1/2 a.š. cukraus;
1/2 a.š. druskos;
1/2 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1 v.š. alyvuogių aliejaus.

Pomidorus susmulkinti kartu su čili pipiriuku ir česnaku. Užpilui visus ingredientus išmaišyti ir užpilti ant pomidorų. Leisti šaltai pastovėti nors pusvalandį.

Šaltinis: kepsneliai pagal „The silver spoon“, 2006; salotos pagal cloudberryquark

 

11 comments on “Žiedinių kopūstų kepsneliai su pomidorų salotomisAdd yours →

  1. Dar parekomenduočiau kokių ryškesnių prieskonių įberti, man norėjosi truputį aštrumo. Kitą kartą dėsiu kurkumos, paprikos miltelių ir žiupsnelį čili

Komentuoti: Reda Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*