Varškinės sluoksniuotos tešlos lazdelės

Vakar bevartant su drauge senas lietuviškas receptų knygas, užkliuvo vienas receptas, kur sluoksniuota tešla gaminama iš varškės. Su sūriu sluoksniuotą tešlą gaminau, tikrai pavyksta ir skanu, tai nutariau pabandyti ir su varške, kurios indelis kaip tik buvo šaldytuve. Kad tikrai gautųsi sluoksniai, pirmo sluoksniavimo metu, tešlą patepiau sviestu, o toliau lanksčiau įprastu metodu, o ne nurodytu voko forma. Sausainiukai puikiai išsisluoksniavo, valgant truputį jaučiasi varškės skonis, yra kiek minkštesnės tekstūros nei įprastinė, todėl manau netiktų kepant su drėgnu įdaru. Puikiai tiktų su nesaldžiais pabarstukais iš įvairių žolelių, prieskonių.

IMG_2640

200 g varškės (pertrintos per sietelį arba „Mūsų švelniosios“, President varškės),

200 g sviesto,

190 g miltų,

Žiupsnelis druskos,

Demerara cukraus pabarstymui,

Plakto kiaušinio patepti.

IMG_2680

190 g šalto sviesto sutarkuokite smulkia burokine tarka, sudėkite pertrintą varškę, miltus, sumaišytus su druska ir viską gerai išminkykite. Tešlą padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Atšalusią tešlą iškočiokite į apie 7-8 mm storio stačiakampį. Du jo trečdalius aptepkite suminkštintu likusiu sviestu. Tada neapteptą tešlos dalį lenkite taip, kad uždengtumėte vidurinį apteptą tešlos trečdalį, ant jo užlenkite kitą tešlos kraštą, kad gautumėte trijų sluoksnių tešlos gabalėlį. Dėkite į šaldytuvą 20-30 minučių pastovėti. Išėmus iškočiokite ir atlikite vėl tuos pačius veiksmus, tik jau netepkite sviestu.  Ir taip pakartokite dar 2 kartus.

IMG_2652

Paruoštą tešlą iškočiokite 5-6 mm storio stačiakampiu, patepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite ruduoju cukrumi ir supjaustykite 7-8 mm pločio juostelėmis, kurias persukę sudėkite į kepimo skardą. Kol orkaitę įkaitinsite iki 220 °C temperatūros, leiskite tešlai pailsėti. Kepkite 10-12 minučių.

Šaltinis: adaptuota pagal B.Purvinienė. Pigu,skanu ir greitai, 1973

IMG_2656

7 comments on “Varškinės sluoksniuotos tešlos lazdelėsAdd yours →

        1. Džiaugiuosi, jog taip ilgai laukus rezultatas buvo toks, kokio ir tikėjotės. Aš irgi dar ne kartą kepsiu, man labai patiko, net kitą dieną jos buvo skanios. Tik kitą karta dalį pabandysiu daryti su nesaldžiais pagardais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*