Varškės pyragas su apelsino gaidele

Su Naujais 2009-aisiais Metais! Metų sutikimui iškepiau trapios tešlos pyragą su varškės ir maskarponės sūrio įdaru, apelsinų džemu, padengtą šokoladiniu glajumi, paskanintu apelsino žievele. Kaip ir visi pyragai su varške, skaniausias pastovėjęs nors keletą valandų šaltai.

Pagrindui:

200 g miltų;

40 g cukraus;

100 g sviesto;

3 š. apelsino sulčių;

1 kiaušinio trynys;

Įdarui:

150 g apelsinų džemo;

300 g varškės;

250 g maskarponės sūrio;

6-70 g cukraus;

2 kiaušiniai;

1-2 a.š.vanilinio cukraus ar pora lašų vanilės ekstrakto;

Glajui:

60 g juodojo šokolado;

10 g sviesto;

1-2 š. tarkuotos apelsino žievelės.

Pagrindui miltus sumaišyti su cukrumi, įtarkuoti sviestą ir kapoti (arba trinti tarp pirštų), kol susidarys trupiniai, t.y., neliks sausų miltų. Sudėti trynį, įpilti sultis ir gerai išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įdarui visus produktus, išskyrus apelsinų džemą, išsukti iki vienalytės masės. Tešlą plonai iškočioti, iškloti ja 24 cm skersmens kepimo formą, padarant apie 3-4 cm aukščio kraštus. Uždėti kepimo popierių, pripilti žirnių ar pupelių ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Išėmus – atvėsinti.

Ant pagrindo užtepti apelsinų džemo, sukrėsti įdarą, gražiai paskleisti ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Ataušinus, užpilti glajų ir dėti į šaldytuvą. Glajui šokoladą ištirpinti su sviestu, suberti tarkuotą apelsino žievelę.


9 comments on “Varškės pyragas su apelsino gaideleAdd yours →

  1. Aš irgi galvojau kepti cheesecake, bet neturėjau cream cheese ir sausainių pagrindui, į parduotuvę neturėjau galimybės nueiti, o šaldytuve kaip tik mėtėsi mascarponės indelis ir varškės buvo, tai improvizavau. Gavosi labai gero skonio pyragas, visiems patiko

  2. nesupratau apie ta kepimo popieriu, dedama ant teslos, ir zirnius bei pupeles. cia rimtai taip reikia? Kam?

  3. Pagrindas turi būti truputį pakeptas, kad paskui sudėjus įdarą neišbėgtų, nepersigertų skysčių. Todėl kai išklojamas indas tešla, įtiesiamas kepimo popierius ir pripilama žirnių ar pupelių, kurie kepant, neleidžia tešlai iškilti ir deformuotis. Po 10 minučių kepimo viskas išimama ir leidžiama pagrindui atvėst.
    Galima kepti ir be pupelių, skonis tikrai nenukentės

  4. Tobulas pyragas! Tik man kažkodėl netilpo visas įdaras į 24 cm skersmens skardą, tai gavau daryti antrą pagrindą. dabar turiu du tobulus pyragus šaldytuve 🙂 ir glajaus nedariau, nes neturėjau šokolado, tai sutarkuotą apelsino žievelę sumaišiau su trupiniais ir apibarsčiau. mmmm skanumėlis. Ačiū

  5. Gal kad pabijojau pilt įdarą iki pat sausainio viršaus. galvojau, kad išbėgt gali. nieks dėl to nesiskundė pas mus 🙂

Komentuoti: rusvaplauke Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*