Varškės blyneliai su tryniais

Pasitaiko, jog kartais gaminant morengus, sausainius ar pyragus su baltymais lieka daug trynių. Juos galima sunaudoti kepant trapius sausainius, keksus, gaminant pudingus, bet dažniausiai saldumynų nesinori, o išmesti gaila, tai lieka vienintelis būdas – išsikepti blynelių. Nepatikėjau, jog gali gautis tokie minkštučiai putlučiai varškės blyneliai nenaudojant baltymų, nes visuomet įsivaizdavau, jog būtent dėl išplaktų baltymų blynai yra išsipūtę ir purūs.

180 g varškės (1 pakelis);

4 dideli kiaušinių tryniai;

4 v.š. miltų;

2 v.š. cukraus;

¾ a.š. sodos.

1 a.š. vanilinio cukraus.

 

Varškę, trynius, vanilinį cukrų ir paprastą cukrų gerai išplakti, įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti ir kepti įkaitintame aliejuje. Patiekti su uogiene, grietine, medumi ar klevų sirupu.

8 comments on “Varškės blyneliai su tryniaisAdd yours →

  1. Seiles iki keliu tista… As irgi visada galvojau, kad purumo baltymai suteikia, bet tu, kaip visada, paneigi visus desnius. 😉
    Beje, kada i Vilniu atvaziuosi? 🙂

    1. Gyveni ir mokaisi. Aš irgi netikėjau, jog tokie purūs gausis, bet reikėjo sunaudoti trynius ir eksperimentavau.
      Į Vilnių važiuosiu vasarį, tik neaišku kurią dieną ir valandą paskirs. Kaip tik tada susitarėm, jog užlėksiu pas jus, taip man paskirdavo tyrimų laiką po pietų 🙁 Bet kvietimo neužmiršau ir jeigu tik bus proga, būtinai užsuksiu

    1. Blynai kiekvieną savaitgalį pas mus kepami dukrytės prašymu, bet va dėl nesutarimų su kompiuteriu (dabar visai „numirė“), į blogą buvo dedami trumpiausi receptai, bet kai tik sutvarkys mano kompiuterį, pamatysit, jog ne vien blynus moku kepti 🙂

  2. tiek biskvitiniai, tiek sie blyneliai atrodo puikiai! Savaites begyje neturiu kada kepti blyneliu, bet savaitgaliais beveik visada lepinames blyneliais 😛

    1. Ačiū, Neringa. Mes irgi tik savaitgalį blynais lepinamės ir stengiuosi kas kart vis kažką naujo išbandyti, nors geriausias rezultatas būna, kai gaminu ne pagal receptą, o iš to ką randu šaldytuve, kaip ir šių bei biskvitinių atveju.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*